detector.media
27.01.2020 12:55
Агентство АР потрапило в скандал через редагування фото з кліматичними активістками
Агентство АР потрапило в скандал через редагування фото з кліматичними активістками
Інформаційне агентство Associated Press відредагувало своє фото з кліматичними активістками з Всесвітнього економічного форуму в Давосі, з фото прибрали темношкіру активістку з Уганди Ванесу Накате. Вона назвало це расизмом. Агентство згодом вибачилося й виправило фото.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Ванеса Накате взяла участь у пресконференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі разом з Ґретою Тунберг та іншими активістами. На фото кореспондента AP після пресконференції було п’ятеро активісток – Ґрета Тунберг, Луїза Нойбауер, Ізабель Аксельссон, Лукіна Тіл та Ванеса Накате. Проте агентство оприлюднило відредаговане фото без пані Накате.

Активістка, своєю чергою, написала у Twitter: «Мене вирізали з цього фото! Чому?». У коментарі BuzzFeed вона сказала, що була дуже засмучена «не лише через те, що це расизм – [їй] було сумно через усіх людей із Африки».

Пізніше AP оприлюднило фото, на якому разом з іншими активістками була й Ванеса Накате. Прессекретар агентства пояснив ситуацію так: «Не було жодного злого умислу. AP регулярно публікує фотографії, коли вони надходять, і коли ми отримували додаткові зображення з місця події, ми оновлюємо матеріал. AP опублікувало низку фото Ванеси Накате».

Фото: Markus Schreiber / AP

Нагадаємо, в Італії звільнили спортивного журналіста телеканалу TopCalcio24 Лучано Пассірані після расистського жарту на адресу футболіста «Інтера» Ромелу Лукаку.

На фото Ванеса Накате

Фото: Рhilippe Marcou / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY