detector.media
25.01.2020 13:15
«Радіо Свобода» подало документи на реєстрацію в РФ в якості «іноземного агента»
«Радіо Свобода» подало документи на реєстрацію в РФ в якості «іноземного агента»
Російська служба «Радіо Свобода» подала документи до Федеральної податкової служби Росії, щоб зареєструватися як «іноземний агент» на виконання змін у законодавстві, ухвалених у 2019 році.

Про це 24 січня повідомив директор російського «Радіо Свобода» Андрій Шарий, пише РС. 

«Цього тижня ми подали всі необхідні папери російським податковим чиновникам після того, як отримали всі необхідні роз’яснення щодо процесу реєстрацію від Міністерства юстиції», - сказав він.

Міністерство повідомило, зазначає Андрія Шарий, що одна реєстрація покриватиме всі проєкти «Радіо Свобода» на території Росії.

Нагадаємо, Державна дума Росії 21 листопада 2019 року ухвалила в третьому й остаточному читанні законопроєкт, що дозволяє визнавати «іноземними агентами» фізичних осіб, які поширюють матеріали ЗМІ – «іноземних агентів» або беруть участь в їх створенні. У грудні 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав цю поправку до закону.

Російські чиновники вважають закон «симетричною відповіддю» на те, що російський спонсорований з бюджету канал RT змушений був реєструвати підрозділ у США на виконання американського закону про іноземних агентів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY