detector.media
24.01.2020 11:32
СБУ пояснила, чому співака Dr. Alban пустили в Україну
СБУ пояснила, чому співака Dr. Alban пустили в Україну
Служба безпеки України повідомила, що в 2019 році не розглядала питання щодо надання дозволу на в'їзд на територію країни шведському співаку Dr. Alban, який виступав в окупованому Криму. У відомстві уточнили, що стосовно гастролів в окупованому Криму на в'їзді в Україну перевіряють лише громадян РФ.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України.

«У 2019 році органами Служби безпеки України питання щодо надання дозволу (сприяння, тощо) в'їзду на територію України Albana Uzoma Nwapa не розглядались. Стосовно вказаного іноземця Службою безпеки України рішення про заборону в'їзду на територію України не приймалось. Водночас зазначаємо, що відповідно до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" Служба безпеки України здійснює перевірку виключно громадян держави-агресора», – йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що вживати заходів у випадках незаконного перетину кордону з окупованими територіями має Державна прикордонна служба.

Нагадаємо, 16 грудня 2019 року шведський артист Dr. Alban написав у соцмережі Instagram, що прибув до України, щоб виступити на концерті «Кварталу 95». Він розповів, що попри заборону в'їзду зміг потрапити в Україну «за сприяння Володимира Зеленського». Згодом артист виправив свій допис у соцмережі, видаливши слова про те, що зміг потрапити в Україну за сприяння президента. Пізніше у ДПСУ заявили, що заборони від правоохоронців на пропуск в Україну співака не було. У Представництві президента України в АР Крим також сказали, що стосовно співака «жодних обмежень щодо його в’їзду на територію України не було».

13 січня 2020 року Служба безпеки України повідомила, що не має інформації про заборону на в’їзд у країну шведському співаку Dr. Alban.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY