detector.media
23.01.2020 16:46
В окупованому Криму суд відмовився скасувати штраф блогеру Гайворонському
В окупованому Криму суд відмовився скасувати штраф блогеру Гайворонському
Попри те, що «суд» не провів публічне засідання, навпроти прізвища блогера з'явилася позначка, що за результатами розгляду апеляційної скарги йому залишили штраф.

В окупованому Криму підконтрольний РФ Верховний суд залишив штраф у сумі 30 тисяч рублів блогеру Євгену Гайворонському за образу президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляється на сайті ініціативи «Кримський процес».

У «суді» повідомили, що не провели засідання, на якому мали розглянути апеляцію на рішення про штраф, бо на нього не прийшли пан Гайворонський та його адвокат Олексій Ладін.

«Однак, згодом на офіційному сайті Верховного суду Криму, у графіку судових засідань навпроти прізвища Гайворонського з'явилася позначка, що за результатами розгляду апеляційної скарги рішення залишено без змін. Відповідне рішення було прийнято "суддею" Любов’ю Дяченко», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, 26 листопада 2019 року стало відомо, що підконтрольний Росії Ялтинський міськсуд оштрафував на 30 тисяч рублів блогера і журналіста Євгена Гайворонського за пост в Facebook, у якому нібито є «негативна оцінка» президента РФ Володимира Путіна. 

20 грудня 2019 блогера затримали. Підконтрольний РФ суд ухвалив рішення про депортацію ялтинського блогера Євгена Гайворонського «з території Росії». 23 грудня Євген Гайворонський повідомив «Крим.Реалії», що його вивезли з окупованого Криму до Росії. У ніч на 31 грудня його привезли на територію материкової України.

Нагадаємо, що Гайворонського затримали в окупованому Криму 22 жовтня 2018. Підконтрольний РФ Мировий суд Ялти взяв журналіста під варту на 15 діб. Його звинуватили в нібито ухилянні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення. 6 листопада блогер вийшов на свободу з ізолятора тимчасового утримання в Сімферополі.

6 березня 2019 російські силовики провели у Євгена Гайворонського обшук: вилучили документи, електронну техніку, телефон, комп'ютер. 26 березня його затримали за підозрою у вживанні наркотиків, того ж дня підконтрольний РФ суд у Ялті заарештував Гайворонського на 12 діб. Крім того, суд зобов'язав журналіста пройти лікування від начебто наркотичної залежності. Гайворонський назвав «маячнею» звинувачення у вживанні наркотиків. 7 квітня його випустили з ізолятора тимчасового тримання Сімферополя.

У травні 2019 районний суд Сімферополя в анексованому Криму на 10 діб взяв Гайворонського під варту. Його заарештували через відмову проходити медобстеження під час затримання 26 квітня.

Фото: Кримський процес

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY