detector.media
21.01.2020 14:19
Бородянський пропонує надавати держпідтримку лише тим ЗМІ, які отримали індекс довіри
Бородянський пропонує надавати держпідтримку лише тим ЗМІ, які отримали індекс довіри
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський пропонує надавати державну підтримку лише тим медіа, які отримали індекс довіри.

Про це він сказав в інтерв’ю «Детектору медіа».

У новому законопроєкті про дезінформацію заплановане запровадження індексу довіри до медіа. «Індекс довіри може бути присвоєно будь-якому медіа після перевірки, що проводиться на підставі його добровільного звернення до однієї з незалежних організацій, що мають відповідну компетенцію та досвід і відповідають критеріям, встановленим Уповноваженим з питань інформації», – йшлося в презентації документу, розробленого Мінкультом.

Володимир Бородянський уточнив, що законопроєкт лише «створює умови існування цієї системи», а сама система «може вдосконалюватися».

«Далі на якомусь етапі держава може сказати, що, наприклад, форми державної підтримки можуть отримувати тільки ті медіа, які отримали добровільний індекс», – сказав він.

Міністр уточнив, що це необов’язково буде так.

Нагадаємо, 17 січня 2020 ркоу міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський і його перший заступник Анатолій Максимчук презентували основні положення законопроєкту про дезінформацію. Серед новацій – штрафи за поширення дезінформації та в'язниця за розповсюдження дезінформації з допомогою ботоферм і фінансування розповсюдження дези; створення організації журналістського самоврядування, яка видаватиме посвідчення професійного журналіста; запровадження посади Уповноваженого з питань інформації, який шукатиме дезінформацію.

20 січня на сайті міністерства оприлюднили порівняльну таблицю нового законопроєкту.

Міністерство запрошує медійників та експертів обговорити законопроєкт 28 січня. На розгляд уряду проєкт хочуть внести до 28 лютого, на розгляд парламенту - в березні.

Фото: Facebook-сторінка Міністерства культури, молоді та спорту України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY