detector.media
21.01.2020 11:05
ІМІ запустив новий ресурс про безпеку журналістів
ІМІ запустив новий ресурс про безпеку журналістів
ГО «Інститут масової інформації» запустив новий ресурс Jmamа, метою якого є дбати про безпеку журналістів.

Про це повідомляться на сайті ІМІ.

«На сайті Jmamа публікуватимуться корисні матеріали та поради від професійних експертів з різних сфер безпеки. Статті зібрані в розділах "Оцінка і планування ризиків", "Перша домедична допомога для журналістів", "Технічне забезпечення журналістів", "Кібербезпека" та "Юридична допомога"», – йдеться в повідомленні.

Крім того, на сайті можна буде пройти електронні тести й оцінити свій рівень безпеки, заповнити форми заяв до органів влади та отримати консультацію.

«У журналістиці нам часто не вистачає, щоб хтось зайвий раз нагадав про елементарне: о̶б̶е̶р̶е̶ж̶н̶о̶ ̶п̶е̶р̶е̶х̶о̶д̶ь̶ ̶д̶о̶р̶о̶г̶у̶ не забудь зробити оцінку ризиків. Інколи потрібно освіжити знання, інколи доводиться працювати в нових умовах, і потрібно до них підготуватися. Тому ми в ІМІ створили Jmama, яка буде турбуватися про ваше журналістське життя і нагадувати, здавалося б, елементарні, але такі важливі безпекові правила», – сказала експертка з безпеки ІМІ Ірина Земляна.

Нагадаємо, 14 січня 2020 року парламент ухвалив постанову «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення"» за основу та в цілому.

Крім того, Інститут масової інформації зафіксував в Україні в 2019 році 243 випадки порушень свободи, з них 172 випадки стосувалися фізичної агресії проти журналістів.

Фото: скріншот 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY