detector.media
20.01.2020 12:14
Прокуратура оголосила ще одну підозру в справі про напад на журналістів каналу «112 Україна»
Прокуратура оголосила ще одну підозру в справі про напад на журналістів каналу «112 Україна»
Прокуратура Харківської області 17 січня оголосила підозру в справі про напад на знімальну групу телеканалу «112 Україна», яка робила сюжет про розкрадання лісу, родичці директора ДП «Гутянське лісове господарство» Віктора Сиса.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

«Жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 ККУ, – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб», – йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Їй загрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, конфлікт стався 28 серпня у селищі Золочів між працівниками лісопереробного підприємства та журналістами «112 Україна», які знімали сюжет про розкрадання лісу. Журналіст Олег Решетняк отримав забій спини, нирки, а також синці на лобній частині голови та обличчі.

Поліція Харківської області затримала 49 ймовірних учасників конфлікту. Після з'ясування обставин було оголошено 3 підозри. Також 10 осіб були притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство).

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст. 186 (грабіж), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. За вчинення даних злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.  

30 серпня Золочівський районний суд обрав цілодобовий домашній арешт 58-річному підозрюваному, 33-річному – нічний домашній арешт.

4 вересня Золочівський районний суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання ще одному підозрюваному в нападі на знімальну групу телеканалу «112 Україна».

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY