detector.media
19.01.2020 14:39
Асєєв: Досвід колишніх полонених нікому не потрібен, люди просто хочуть дивитись серіали
Асєєв: Досвід колишніх полонених нікому не потрібен, люди просто хочуть дивитись серіали
Український журналіст Станіслав Асєєв, який більше 2 років перебував у полоні бойовиків «ДНР», розповів, що досі не відчуває визволення.

Про це він розповів в інтерв'ю ZN.ua.

«Я ще не відчуваю визволення. Не можу вийти на вулицю, видихнути й сказати, що нарешті все скінчилося. Немає ще цього відчуття. Так, усе зараз просто. Я можу піти куди завгодно й коли завгодно. Але час мене просто вбиває. У мене постійне ще дополоненне відчуття комендантської години. Якщо я о дев'ятій годині на вулиці, то мені здається, що треба якнайшвидше йти додому», - сказав Станіслав Асєєв.

Також він висловив думку, що досвід колишніх полонених не цікавить більшість людей.

«Недавно я зайшов у метро, там сиділа дівчина, яка у смартфоні перебирала картинки дитячих підгузків. І, чесно кажучи, я сторопів, мені перехотілося жити... Бо я зрозумів, що той досвід, який ми принесли з полону, за великим рахунком, нікому не потрібен. І це правильно. Люди просто хочуть дивитися серіали й водити дітей до школи. Не треба їм розказувати, що хтось комусь там засовує в задній прохід електрод… Ну й що? Як я на це можу вплинути? На наступній зупинці у вагон зайшов хлопець у камуфляжі. І, знаєш, усе як рукою зняло. Вагон та інші люди для мене перестали існувати. Ось, здавалося б, я повинен рухатися в протилежний бік від усієї цієї теми з Донбасом, але, щойно побачив військового, це виявилося єдиним зв'язком із містом узагалі… Звісно, таких моментів треба позбуватися», - зазначив журналіст.

Нагадаємо, журналіст «Радіо Свобода» Станіслав Асєєв перебував у полоні бойовиків з червня 2017 року по грудень 2019-го. 

17 серпня 2018 року російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим Асєєвим. На відео він заявляв, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики. 2 січня 2019 року Станіслав Асєєв повідомив, що дав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» через погрози бойовиків «розправитися з його близькими».

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб, серед яких журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY