detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
16.01.2020 13:46
Нацрада перевірить ZIK через трансляцію брифінгу МВС щодо вбивства Шеремета
Нацрада перевірить ZIK через трансляцію брифінгу МВС щодо вбивства Шеремета
16 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку каналу ZIK (ТОВ «ТРК “Нові комунікації”») через трансляцію брифінгу МВС щодо вбивства Павла Шеремета, під час якої в ефірі пролунала брутальна лексика.

За даними моніторингу Нацради, ненормативна лексика містилася в аудіозаписах телефонних розмов фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета, які представники МВС демонстрували журналістам.

ZIK транслював брифінг МВС кілька разів – у прямому ефірі та в запису 12 і 13 грудня. При цьому на ненормативну лексику канал накладав звуковий сигнал, крім одного слова, яке пролунало в ефірі 12 та 13 грудня.

Нацрада вбачає в цьому ознаки порушення вимог закону «Про телебачення і радіомовлення», які забороняють трансляцію програм або сюжетів, які можуть зашкодити дітям.

Нагадаємо, 9 січня Нацрада призначила позапланові перевірки телеканалів «112 Україна» та ZIK щодо контенту, в якому вбачає ознаки розпалювання ворожнечі та поширення необ’єктивної інформації. Телеканал ZIK не погодився з оцінками Нацради і звернув увагу, що учасники ефіру не є ведучими чи співробітниками каналу і ZIK не може впливати на висловлювання гостей прямого ефіру.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY