detector.media
Вадим Міський
«Детектор медіа»
16.01.2020 13:46
Рада з питань свободи слова підтримала ратифікацію Конвенції РЄ про доступ до офіційних документів
Рада з питань свободи слова підтримала ратифікацію Конвенції РЄ про доступ до офіційних документів
Рада з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті України 16 січня 2020 року підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів.

Рада з питань свободи слова та захисту журналістів також рекомендувала Міністерству закордонних справ України внести необхідні документи щодо ратифікації Конвенції на підпис президенту України. А Володимиру Зеленському рекомендували подати до парламенту законопроєкт про ратифікацію Конвенції.

Конвенція Ради Європи про доступ до офіційних документів:

Конвенція Ради Європи про доступ до офіційних документів була прийнята Комітетом Міністрів 27 листопада 2008 року та відкрита для підписання державами-членами 18 червня 2009 року в місті Тромсе (Норвегія). Цей міжнародний документ, що вперше закріпляє право доступу до публічної інформації на такому високому рівні, наразі не набрав сили – для цього потрібно, щоб Конвенцію ратифікували 10 країн. Наразі Конвенцію ратифікували дев’ять держав, тому в України є «всі шанси увійти в історію, як країна, що не лише ратифікувала, але і увела Конвенцію в дію».

Нагадаємо, у вересні 2019 року громадські організації звернулися до Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції із закликом підтримати питання ратифікації Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів (Конвенція Тромсо).

Фото: dostup.pravda.com.ua 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY