detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
16.01.2020 13:29
«Україна 24» мовитиме на супутнику в некодованому вигляді
«Україна 24» мовитиме на супутнику в некодованому вигляді
Канал «Україна 24» отримає супутникову ліцензію та не кодуватиме свій сигнал.

16 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву каналу «Україна 24» (ТОВ «Аспера 2011») про видачу супутникової ліцензії.

Програмна концепція ідентична тій, яка передбачена цифровою ефірною ліцензією каналу «Україна 24».

Канал мовитиме на супутнику в некодованому вигляді, повідомив директор юридичного департаменту «Медіа Групи Україна» Євген Буцан. «Мова йде про розширення технічних можливостей для розповсюдження сигналу. Сигнал буде некодований, відкритий», – сказав він.

Таким чином, «Україна 24» – єдиний загальнонаціональний канал «Медіа Групи України», що залишиться на супутнику у відкритому доступі. Три канали «Футбол» – кодовані, а телеканали «Україна», НЛО TV та «Індиго TV» закодують свій супутниковий сигнал 28 січня 2020 року.

Крім того, в каналу змінився директор. Замість Івана Букрєєва (керівник нішевих каналів «Медіа Групи Україна») директором ТОВ «Аспера 2011» став Андрій Романенко.

Нагадаємо, «Україна 24» — інформаційний телеканал, який запустила «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова, переформатувавши свій телеканал «Ескулап TV». На початку грудня «Україна 24» розпочав технічне мовлення в мережі цифрового ефірного провайдера «Зеонбуд». 16 грудня телеканал «Україна 24» розпочав цілодобове ефірне мовлення на всій території України, у кабельних мережах операторів, на супутниковій платформі Xtra TV та ОТТ-платформі Oll.tv.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY