detector.media
15.01.2020 10:20
У Словаччині на суді підозрюваний у вбивстві журналіста визнав свою провину
У Словаччині на суді підозрюваний у вбивстві журналіста визнав свою провину
У Словаччині на суді колишній військовий Мирослав Марчек 13 січня визнав свою провину у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Куціяка та його нареченої Мартіни Кушнірової, а саме: що застрелив їх у лютому 2018 року.

Про це повідомляє AP.

Мирослава Марчека називали «ймовірним вбивцею» Яна Куціяка та Мартіни Кушнірової.

Ще троє підсудних – бізнесмен Маріан Кочнер, його знайома Алена Цуцова та Томаш Сабо – не визнали себе винними у вбивстві.

Прокурори суду міста Пезінок повідомили, що загалом було заплачено 70 тис. євро. Підозрюваний замовник вбивства – Маріан Кочнер, який нібито погрожував журналісту після публікації розслідування, у якому Ян Куціяк розповідав про діяльність бізнесмена та його зв'язки з італійською мафією.

Як писав ДМ, 21 жовтня 2019 року в Словаччині прокурор передав до суду обвинувальний акт проти одного з найбагатших бізнесменів країни Маріана Кочнера, а також щодо Альони Шушової, Томаша Шабо, Мирослава Марчека та Золтана Андруска, у справі про вбивство словацького журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової

Нагадаємо, тіла журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ країни Роберт Калінак та міністр культури Марек Мадярич, чиє відомство відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з фігурантів розслідування Яна Кучака.

14 березня 2019 бізнесмену Маріану Кочнеру висунули обвинувачення в убивстві журналіста. Він перебуває під вартою через підозри у скоєнні економічних злочинів.

12 квітня ЗМІ повідомили, що Мірослав Марчек визнав провину.

7 червня 2019 року стало відомо, що Мірослав Марчек розповів, що замовником убивства був росіянин.

30 грудня 2019 року в Словаччині суд оголосив вирок Золтану Андруску, який раніше зізнався в причетності до вбивства журналіста-розслідувача Яна Куціяка та його нареченої Мартіни Кушнірової. Його засудили до 15 років ув'язнення.

Фото: АР

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY