detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.01.2020 19:23
Нацрада перегляне Правила мовлення в дні трауру та дні пам’яті
Нацрада перегляне Правила мовлення в дні трауру та дні пам’яті
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення створила робочу групу, яка працюватиме над змінами до Правил ведення мовлення на теле - і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Робочу групу очолила заступниця голови Нацради Уляна Фещук, до її складу увійшли всі члени Нацради, керівник апарату, керівники різних структурних підрозділів Нацради.

Робочу групу створено після звернення телеканалів Рудольфа Кірноса Niki Kids, Niki Junior, EU Music (ТОВ «Дитяче телебачення України» та ТОВ «Музичний телеканал РУ М’юзік»). Пан Кірнос неодноразово закликав Нацраду пом’якшити правила мовлення в дні жалоби та дні пам’яті для нішевих телеканалів.

За словами Уляни Фещук, до робочої групи запросять представники медіаіндустрії, а зміни в правилах стосуватимуться радіостанцій та нішевих телеканалів.

Нагадаємо, останню редакцію Правил ведення мовлення на теле - і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті Нацрада затвердила 23 липня 2015 року, Міністерство юстиції зареєструвало 11 серпня 2015 року, і вони набули чинності 15 вересня 2015 року. Ту редакцію правил напрацьовували разом з Нацрадою представники великих медіагруп. Основними змінами стало розмежування правил для днів трауру (жалоби) й днів пам'яті. До програмування в дні пам'яті висувалися менш суворі вимоги, ніж до днів трауру.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY