detector.media
11.01.2020 15:55
ІнАУ пропонує парламентським комітетам повернути законопроєкт про медіа на доопрацювання
ІнАУ пропонує парламентським комітетам повернути законопроєкт про медіа на доопрацювання
Інтернет-асоціація України (ІнАУ) пропонує парламентським комітетам повернути законопроєкт № 2693 «Про медіа» авторам на доопрацювання.

Про це йдеться в листі ІнАУ до керівників кількох парламентських комітетів, який асоціація відправила 11 січня.

ІнАУ звертає увагу на низку новацій законопроєкту, які, на думку асоціації, «несуть суттєві загрози не лише сфері медіа, але й сфері електронних комунікацій України»:

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 2693 «Про медіа». Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Центр демократії та верховенства права закликав профільний комітет Верховної Ради та парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до законопроєкту про медіа з метою ухвалення якісного закону в першій половині 2020 року.

Парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики планує розглянути законопроєкт 13 січня 2020 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY