detector.media
11.01.2020 12:35
СБУ заявляє, що передала поліції відео з чотирьох камер спостереження у справі вбивства Павла Шеремета
СБУ заявляє, що передала поліції відео з чотирьох камер спостереження у справі вбивства Павла Шеремета
Таким чином відомство заперечує заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що поліція ці відео не отримала від служби.

Служба безпеки України запевняє, що передала поліції відео з чотирьох камер спостереження у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на відповідь пресслужби СБУ на їх запит.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у грудні 2019 року заявив, що поліції не передали записи з чотирьох камер відеоспостереження поблизу місця злочину. Водночас він зазначив, що одразу після злочину ці відео поліція збирала разом із працівниками Служби безпеки. Проте після того, як Генеральна прокуратура доручила вести розслідування саме поліції, за словами Авакова, їм не передали ці важливі для слідства записи.

Натомість Служба безпеки запевняє, що віддала поліції усі матеріали.

«Отримані співробітниками Служби безпеки України носії інформації із записами камер зовнішнього спостереження, що розташовані в одному з будинків поблизу місця злочину, були передані слідчому з відповідним процесуальним оформленням, в оригінальному вигляді, без внесення жодних змін у конфігурацію й об’єм матеріалів», — йдеться у відповіді СБУ на запит видання.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

Раніше проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз

Видання «theБабель» з посиланням на результати експертизи повідомило, що підозрюваний у справі про вбивство Павла Шеремета Андрій Антоненко вищий за чоловіка з камер відеоспостереження, який брав участь у закладці вибухівки під машину журналіста.

Фото: УНІАН

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY