detector.media
09.01.2020 10:59
Зеленський закликав утриматися від хайпу та маніпуляцій щодо авіакатастрофи в Тегерані
Зеленський закликав утриматися від хайпу та маніпуляцій щодо авіакатастрофи в Тегерані
Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих у катастрофі пасажирського літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Тегерані, що сталася 8 січня. Він пообіцяв детальне та незалежне розслідування причин трагедії.

Про це він сказав у зверненні, оприлюдненому 9 січня на сайті Офісу президента.

Володимир Зеленський закликав утриматися від маніпуляцій та спекуляцій на темі авіакатастрофи.

«Зараз наш інформаційний простір сповнений численними теоріями та домислами стосовно трагедії. Зрозуміло, що всі ми хочемо якнайшвидше дізнатися правду. Але в таких справах швидкість може заважати істині. Потрібно дочекатися хоча б попереднього звіту роботи комісії з розслідувань. Я прошу всіх – а особливо, коли Україна перебуває в умовах інформаційної війни, – утриматися від маніпуляцій, спекуляцій, теорій змови, поспішних категоричних оцінок і неперевірених версій. Це не тема для хайпу, лайків у соцмережах, сенсацій та конспірологічних теорій. Нам потрібні терпіння, витримка та мудрість», – заявив він.

Нагадаємо, на борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

Президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне 8 січня закликав коментувати лише офіційну інформацію про катастрофу літака в Ірані. Пізніше секретар РНБО Олексій Данілов також закликав ЗМІ утриматися від оцінок авіакатастрофи в Ірані.

В Україні 9 січня оголосили днем жалоби через авіакатастрофу в Тегерані.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY