detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
06.01.2020 13:40
Сущенко у ролику від МЗС закликав продовжувати тиск на владу Росії
Сущенко у ролику від МЗС закликав продовжувати тиск на владу Росії
МЗС нагадало у фейсбуці про політв’язнів Кремля, які зустрінуть Різдво за гратами. До посту додане відео з тими, хто зміг повернутися до України.

У пості Міністерство закордонних справ України зазначає, що досі майже сто українців нелегально утримуються Росією та зустрінуть Різдво у в’язниці.

«Деякі українські політв’язні були звільнені та повернуті додому до своїх родин та друзів, але вони не могли бачити коханих роками та «відзначили» багато свят у в'язницях», — пише МЗС.

До посту додане відео англійською, у якому про умови свого перебування у російських в’язницях та плани на свята розповіли ті, хто зміг повернутися в Україну. Серед колишніх політичних в’язнів Кремля у ролику є журналіст Роман Сущенко, активіст Артур Панов, громадський діяч Микола Карпюк, пенсіонер Олексій Сизонович, активіст Володимир Балух.

Володимир Балух та Олексій Сизонович сказали, що, на жаль, не зможуть зустріти Різдво з рідними, тому що вони зараз перебувають в тимчасово окупованих Криму та Луганську.

«Дорогі друзі України, я закликаю вас продовжувати тиск на російську владу, щоб звільнити українських громадян. Подивіться на мене, як повернувся до своєї сім’ї завдяки зусиллям українського президента та вашій підтримці, солідарності та єдності», — сказав Роман Сущенко.

Раніше «Детектор медіа» писав, що звільнений журналіст Станіслав Асєєв 2 січня 2020 року зняв банер «free Aseyev» з балкона редакції «Українського тижня».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY