detector.media
31.12.2019 17:04
Володимир Бородянський назвав досягнення свого міністерства за чотири місяці
Володимир Бородянський назвав досягнення свого міністерства за чотири місяці
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський перелічив десять досягнень свого міністерства за чотири місяці з моменту свого призначення міністром.

Підсумки роботи МКМС міністр оприлюднив на своїй офіційній сторінці у Facebook, зауваживши, що в новому складі міністерство повноцінно запрацює лише з 2 січня 2020 року.

Серед досягнень міністерства пан Бородянський назвав:

1. Початок масштабної кампанії мобільності молоді. На це в держбюджеті виділено 500 млн грн. «В рамках програми діти з різних регіонів України будуть здійснювати навчальні мандрівки країною. 2020 року в програмі буде задіяна кожна п’ята школа України», - повідомив міністр.

2. Розвиток туризму. За даними міністра, на розвиток туризму в Україні закладено 240 млн гривень.

3. Ратифікація угоди про приєднання України до Eurimages – Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів. Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила відповідний закон 19 грудня.

4. Зміна порядку використання коштів підтримки кінематографії. Нагадаємо, що уряд ухвалив відповідну постанову 27 грудня.

5. Розроблено концепцію виявлення, аналізу і протидії дезінформації в інформаційному просторі України, створено механізм зменшення обсягів дезінформативного контенту, який впливає на громадян в інформаційному просторі України. «Цей механізм в подальшому інтегрується в нормативно-правові акти, а саме закон про дезінформацію, який на початку січня ми продовжимо обговорювати з професійною медіа-спільнотою», - повідомив міністр. Нагадаємо, що концепцію захисту інформаційного простору МКМС презентувало 15 листопада.

6. Цирк без тварин. За словами міністра, всі державні цирки протягом року припинять використовувати тварин в циркових виставах. Тварин планують передати реабілітаційним центрам.

7. Створення національної стратегії розвитку фізичної культури і спорту до 2032 року. Стратегія передбачає розвиток спортивної інфраструктури та будівництво нових об'єктів, збільшення фінансування, визначення пріоритетних видів спорту та провідних спортсменів в Україні, а також автономізацію і самодостатність спортивних федерацій.

8. Перезавантаження мистецької освіти в Україні та створення проекту «Мистецька освіта майбутнього». За словами пана Бородянського, до березня МКМС збирає думки представників фахової спільноти про те, якою має бути мистецька освіта майбутнього. Наступним етапом стане обговорення програми дій або дорожньої карти необхідних змін.

9. Проведення Форуму єдності в Маріуполі. «У Маріуполі ми виділили три блоки (які заважають поверненню Криму і Донбасу. – ДМ) – це російська агресія, відсутність стратегічного плану та відсутність консенсусу в суспільстві. І ми як міністерство, що відповідає за гуманітарну політику держави, будемо з цим всім працювати», - написав міністр.

10. Перебудова роботи міністерства: проведення глобального функціонального аудиту трьох міністерств, розділення функцій формування політик, (які залишаються в міністерстві), та реалізації політик. З 2020 року реалізацією і втіленням будуть займатися новостворені профільні інституції (агентства, фонди, інспекції, служби), підпорядковані МКМС. На додачу до Держкіно, Українського культурного фонду, Українського інституту книги та Українського інституту національної пам’яті, у 2020 році будуть створені Державне агентство з питань мистецтв, Державне агентство з питань мистецької освіти, Державне агентство розвитку молоді та громадянського суспільства, Державне агентство спорту, Державне агентство розвитку туризму, Державна інспекція культурної спадщини, Державна служба охорони культурної спадщини.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Бородянський повідомив, що МКМС планує на початку січня представити до обговорення законопроект про дезінформацію та буде готове доопрацьовувати його на основі публічного діалогу.

Заступниця міністра Ірина Подоляк повідомила, що в березні 2020 року МКМС представить стратегію гуманітарної політики України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY