detector.media
30.12.2019 12:12
Доступ до звільнених українців обмежили для журналістів й активістів – Міноборони
Доступ до звільнених українців обмежили для журналістів й активістів – Міноборони
Відомство також закликало журналістів та активістів не турбувати звільнених українців та медперсонал.

Міністерство оборони України повідомило, що через необхідність належного медичного обстеження доступ до звільнених українців, яких незаконно утримували бойовики ОРДЛО, наразі мають лише родичі. Про це повідомляється 30 грудня на сайті МОУ.

«Міністерство оборони України просить представників громадськості та засобів масової інформації з розумінням поставитися до необхідності надання первинної допомоги та реабілітації звільнених з полону військовослужбовців, та інформує, що наразі доступ до них надано лише родичам та медичному персоналу», – йдеться в повідомленні.

У МОУ проінформували, що військовий шпиталь повністю забезпечений усім необхідним для професійної допомоги пацієнтам.

«Керівництво військової медичної установи знаходиться в постійній комунікації з бійцями та їх родичами, забезпечуючи усі необхідні їх потреби. Вкотре звертаємося до журналістів, волонтерів та небайдужих громадян поважати право на лікування та не турбувати наших героїв і медперсонал, надавши можливість професійним військовим медикам робити свою роботу», – додали в Міноборони.

Як писав ДМ, 29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Обмін відбувся на КПВВ «Майорське» у Донецькій області. Україні повернули 76 осіб, серед яких – журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Фото: president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY