detector.media
28.12.2019 14:29
«Россия-1» знову показала сюжет із полоненими в «ДНР» українськими військовими
«Россия-1» знову показала сюжет із полоненими в «ДНР» українськими військовими
У сюжеті видно 23-річного Василя Жемелінского і 54-річного Бориса Пундора.

Про це пише «Громадське», яке зазначає, що ідентифікувало двох полонених українців з трьох показаних у сюжеті російського каналу.

На відео Василь Жемелінський запитав у так званої «омбудсменки "ДНР"» Дар'ї Морозової, чи повернуться вони додому в цьому році. На що Морозова відповіла, що вони троє є у списках на майбутній обмін утримуваними.

Також телеканал показав коментар Жемелінського, який говорить, що має намір далі служити в рядах Збройних сил України, «якщо це буде можливо».

«Громадське» повідомляє, що Василь Жемелінскій - військовий 57-ї бригади ЗСУ. Він потрапив у полон бойовиків «ДНР» 17 лютого 2018 року під Пісками.

Борис Пундор - один з 8 військовослужбовців 43-й окремої механізованої бригади «Патріот», які потрапили в полон «ДНР», заїхавши вантажівкою на непідконтрольну українській владі територію 22 травня 2019 року. 

Нагадаємо, раніше на телеканалі «Россия-1» у програмі «Вести недели» вже показували сюжет щодо обміну заручниками, про який домовилися лідери «нормандської четвірки». Зокрема, лейтмотивом сюжету є «обов’язкова амністія для всіх осіб», яких Україна видасть бойовикам окупованих районів Донецької та Луганської областей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY