detector.media
28.12.2019 10:41
Чоловіку, який напав на співробітників «Страна.юа» та «Шарій.нет», оголосили підозру
Чоловіку, який напав на співробітників «Страна.юа» та «Шарій.нет», оголосили підозру
29-річний мешканець Київської області начебто брав участь у нападі на співробітників «Страна.юа» та «Шарій.нет» у залі суду під час розгляду справи про вбивство Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

Так, 27 грудня 2019 року слідчими Солом’янського УП ГУ НП в м. Києві за погодження Київської місцевої прокуратури №9 чоловіку було повідомлено про підозру.

«Дії підозрюваного виразились у переслідуванні журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю, а також хуліганських діях щодо нього, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 171 та ч. 2 ст. 296 КК України», - повідомили у прокуратурі.

Також прокуратура подала до суду клопотання про тримання підозрюваного під вартою, оскільки щодо нього триває судовий розгляд в іншому кримінальному провадженні - за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

«У межах кримінального провадження, розпочатого у зв’язку з інцидентом біля Київського апеляційного суду, також розслідується факт заподіяння тілесних ушкоджень журналісту, кваліфікований за ч. 2 ст. 345-1 КК України. На цей час проводяться слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення осіб, причетних до цього злочину, та збирання відповідних доказів», - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, 24 грудня в Апеляційному суді Києва розглядали апеляцію підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета Юлії Кузьменко. Її прихильники намагалися виштовхати із зали суду співробітницю сайту «Страна.юа» Юлію Корзун та співробітників «Шарій.нет» Дмитра Кучера та Антоніну Бєлоглазову.

Того ж дня слідчі поліції Києва розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що «Шарій.нет» – проєкт проросійського блогера Анатолія Шарія, який наразі проживає за кордоном.

Сайт «Страна.юа» відомий своїми проросійськими поглядами, детальніше про це читайте в моніторингах «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY