detector.media
27.12.2019 11:30
Міністерство культури, молоді та спорту в березні 2020 року представить стратегію гуманітарної політики
Міністерство культури, молоді та спорту в березні 2020 року представить стратегію гуманітарної політики
Міністерство культури, молоді і спорту змінює принципи роботи – відомство формуватиме державну політику, а новостворені ЦОВВ займатимуться реалізацією цієї політики.

Про це повідомила заступниця голови МКМС Ірина Подоляк.

«Повна трансформація Міністерства культури, молоді і спорту відбудеться, коли буде остаточно завершено формування Агентств», – сказала вона.

За її словами, у березні 2020 року МКМС представить стратегію гуманітарної політики України.

Пані Подоляк також розповіла, що зараз відомство працює над створенням нових інституцій (агентств, служб, інспекції) – органів реалізації політики. Йдеться зокрема про Державне агентство з питань мистецтв і Державне агентство з питань мистецької освіти. Наразі оголошено конкурс на посади очільників цих ЦОВВ, усі деталі, умови і вимоги до кандидатів розміщені на сайті Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, у грудні 2019 року міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський презентував на засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики нове бачення роботи міністерства, акцентуючи увагу на цілях та завданнях нових центральних органів виконавчої влади. Володимир Бородянський розповів, що функції з реалізації державної політики повинні бути зосереджені не в міністерствах, а в інших центральних органах виконавчої влади (агентствах). Він презентував цілі, завдання та перші кроки нових агентств, а саме: Державного агентства розвитку туризму; Державного агентства розвитку молоді та громадянського суспільства України; Державного агентства спорту України; Державного агентства з питань мистецтв України; Державног агентства з питань мистецької освіти України; Державної служби охорони культурної спадщини України; Державної інспекції культурної спадщини України. 

Фото:mkms.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY