detector.media
26.12.2019 13:13
У Москві силовики прийшли з обшуками до кореспондентки «Новой газеты» через її матеріали про бойовиків на Донбасі
У Москві силовики прийшли з обшуками до кореспондентки «Новой газеты» через її матеріали про бойовиків на Донбасі
У Москві 26 грудня працівники Слідчого комітету Краснодарського краю прийшли з обшуками до квартири кореспондентки «Новой газеты» Юлії Мартовалієвої (Полухіної) через її матеріли про дії незаконних збройних формувань на території окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також – розслідування щодо контрабанди.

Про це повідомляє «Новая газета».

«"Новая газета" завжди співпрацює з правоохоронними органами з приводу кримінальних справ, які стосуються конкретних злочинів. У цій ситуації ми висловлюємо крайнє здивування, що все було зроблено так само: рано вранці до матері з двома дітьми прийшли кілька слідчих в супроводі СОБР і після цього відвезли нашого кореспондента в невідомому напрямку», – йдеться в заяві редакції.

Адвокат кореспондентки Петро Заікін повідомив, що не знає, куди йому їхати для участі в допиті. Заступник головного редактора «Нової газети» Сергій Соколов сказав, що Юлію Полухіну відвезли в невідомому напрямку.

За даними співрозмовника російського видання «Медуза», зараз обшуки проходять у будинках ще кількох фігурантів справи, у тому числі в академіка Російської академії наук Михайла Пальцева.

Зазначається, що Юлія Полухіна першою повідомила про арешти учасників організації «Единые народные общинные товарищества» (ЕНОТ) («Єдині народні громадські товариства»). Вони є фігурантами кримінальної справи, яку порушили через створення працівниками ФСБ Росії злочинного співтовариства, у яке входили учасники бойових дій в Донбасі. Слідство вважає, що банду створили, щоб нападати на угруповання, яке займалося контрабандою «сірих» iPhone й інших гаджетів.

Крім того, у розпорядженні «Медузи» є також протокол допиту одного з учасників угруповання, який співпрацює зі слідством. У ньому Юлія Полухіна позначена як людина, у будинку якої може знаходитися інформація про діяльність ЕНОТ. Сама кореспондентка раніше пояснила, що контактувала з організацією ЕНОТ виключно як журналіст, і зазначила, що не може розкривати подробиці свого спілкування з джерелами.

Фото: Новая газета

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY