detector.media
24.12.2019 12:38
Поліція відкрила провадження через погрози журналістам Zaxid.net
Поліція відкрила провадження через погрози журналістам Zaxid.net
Національна поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом погроз журналістам Zaxid.net.

Про це повідомила речниця поліції області Світлана Добровольська, передає DW.

За її словами, провадження кваліфікували «погроза або насильство щодо журналіста», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року журналісти Zaxid.net Андрій Дрозда та Марта Когут повідомили, що отримують погрози від членів «львівських націоналістичних угруповань» через свою професійної діяльності.

Андрій Дрозда та редакція Zaxid.net звернулися з офіційними заявами в Національну поліцію, Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру щодо тиску та погроз через висвітлення діяльності членів організацій «Шквал», «Об’єднання добровольців», «Сокіл», «УСУ АТО», «Розвиток громади» у матеріалах, опублікованих на сайті Zaxid.net.  Зокрема, йдеться про статті «Львівські "тітушки" – хто вони?», «Ідентифікація тітушок», «Повернення в Едем. Ігор Кривецький скупив у атовців 65 га землі біля свого курорту "Едем Резорт"», «Група псевдоактивістів штурмом захопила Львівську міськраду», «Активісти «Розвитку громади» зірвали засідання містобудівної ради у Львові» та інших.   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY