detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
20.12.2019 13:12
«Просто радіо» та «Радіо Маямі» мовитимуть у цифровому ефірі в Києві
«Просто радіо» та «Радіо Маямі» мовитимуть у цифровому ефірі в Києві
20 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на цифрове радіомовлення стандарту T-DAB (DAB+) у Києві, оголошеного у вересні.

На конкурс було виставлено два місця в мультиплексі з 14 цифрових радіостанцій. Раніше на цих місцях мовили радіостанції Old Fashioned Radio та Zemlya, які відмовилися від своїх ліцензій через погану якість сигналу та малу кількість слухачів цифрового радіо.

На два місця претендували дві радіостанції, які мовлять у Києві в ФМ-діапазоні: «Просто радіо» (ТОВ «Раді.О») і «Радіо Маямі» (Підприємство «Радіокомпанія “Супер-нова”»). Обидві вони й стали переможцями конкурсу.

Таким чином, у цифровому ефірі в Києві мовитимуть такі 14 радіостанцій: «Радіо Марія», «Просто радіо», «Радіо Маямі», Hype Radio, «Країна ФМ», «Українське радіо», «Промінь», «Культура», «Мейдан», «Армія ФМ», «Бізнес-радіо», DJ FM, Power FM і «Прямий ФМ».

Нагадаємо, 29 березня 2018 року Нацрада підбила підсумки першого конкурсу на цифрове радіо в Києві. Заяви подали 10 радіостанцій – усі вони стали переможцями конкурсу: «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Перше цифрове», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан».

Однак радіостанція «Перше цифрове» не сплатила ліцензійного збору у встановлений законом строк і так і не стала ліцензіатом. 17 травня Нацрада скасувала своє рішення про визначення цієї компанії переможцем конкурсу.

26 липня 2018 року Нацрада визначила переможців другого конкурсу на цифрове радіо в Києві. У ньому перемогли радіостанція Міністерства оборони України «Армія ФМ» і три радіостанції холдингу Business Radio Group – «Бізнес-радіо», DJ FM і Power FM. Ще одна радіостанція Business Radio Group – радіо «Шансон» – програла в конкурсі.

6 вересня 2018 року Нацрада визначила переможця конкурсу на останнє 14-те місце в київському мультиплексі цифрових радіостанцій. Переможцем стала радіостанція «Прямий ФМ», яка була єдиним претендентом.

11 червня 2018 року Концерн РРТ запустив локальний київський мультиплекс цифрового радіо стандарту T-DAB (DAB+) у складі 9 цифрових радіостанцій: «Українське радіо», «Промінь», «Культура», «Країна ФМ», Old Fashioned Radio, Hype Radio, Zemlya, «Мейдан», і «Радіо Марія».

7 листопада 2018 року Концерн РРТ запустив мультиплекс цифрового радіо в Києві у складі 13 радіостанцій. Єдина радіостанція, яка на той момент не розпочала мовлення, – це «Прямий ФМ».

22 серпня Нацрада анулювала ліцензії на цифрове мовлення радіостанцій Old Fashioned Radio та Zemlya за їхніми заявами. 5 вересня Нацрада вирішила оголосити конкурс на їхні місця.

9 вересня радіостанція «Прямий ФМ» розпочала мовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY