detector.media
20.12.2019 11:06
Мазур, Славінська, Сінькевич, Панасов увійшли до комітету премії імені Тараса Шевченка
Мазур, Славінська, Сінькевич, Панасов увійшли до комітету премії імені Тараса Шевченка
Президент Володимир Зеленський 19 грудня підписав указ, яким призначив голову та затвердив склад комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Про це йдеться на сайті президента.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з документом, головою комітету призначили журналіста і телеведучого Юрія Макарова.

До оновленого складу ввійшли:

Нагадаємо, 13 грудня головний редактор телебачення Суспільного мовника Юрій Макаров повідомив «Детектору медіа», що став головою Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Юрій Макаров розповів, що з ним узгоджували членство у новому складі комітету, нещодавно відбулася перша нарада імовірних майбутніх членів комітету. За його словами, він не може називати імена, доки не буде офіційного документу. 

Шевченківська премія — найвища державна нагорода України в галузі культури і мистецтва, оголошується у номінаціях «Література», «Публіцистика, журналістика», «Музичне мистецтво», «Візуальне мистецтво», «Кіномистецтво», «Театральне мистецтво». Рішення про присудження премії ухвалює президент України на основі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Премія вручається до дня народження Тараса Шевченка — 9 березня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY