detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
19.12.2019 14:36
Верховний Суд скасував указ щодо звільнення Володимира Горковенка з Нацради (ДОПОВНЕНО)
Верховний Суд скасував указ щодо звільнення Володимира Горковенка з Нацради (ДОПОВНЕНО)
Верховний Суд визнав протиправним і скасував указ президента Володимира Зеленського, який скасовував призначення Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це «Детектору медіа» повідомив сам пан Горковенко.

Його позов суд задовольнив частково. «Суд не скасував указу про призначення членом Нацради (Юрія) Зіневича. Тепер виходить, що указ про моє призначення членом Нацради чинний. Але, з іншого боку, також чинний указ про призначення Зіневича. Тепер виникла колізія: два члени Нацради на одне місце», – повідомив пан Горковенко.

У своїй позовній заяві Володимир Горковенко просив суд скасувати обидва укази Володимира Зеленського.

Тому тепер він розглядає можливість звернення до апеляційної інстанції – Верхньої палати Верховного суду України – щодо задоволення позову повністю та скасування указу про призначення членом Нацради Юрія Зіневича. Пан Горковенко припускає, що Володимир Зеленський не скасовуватиме власного указу сам.

Також пан Горковенко запевнив, що планує повернути собі посаду члена Нацради: «Спершу я хотів довести своє право, але тепер це вже стало справою принципу, і цю партію потрібно дограти до кінця. У фіналі маю повернути посаду члена Нацрада. Що я з нею робитиму – це вже питання десяте. Але зараз прориватись у Нацраду я не буду, а намагатимусь іти юридичним шляхом. І я сподіваюся, що ми пройдемо його дуже швидко. Не можна казати, що все має бути по закону, а далі робити протиправні речі, що й довів суд».

Водночас офіційний сайт Нацради повідомив, що суд відмовив Володимиру Горковенку не лише у звільненні Юрія Зіневича, а й у поновленні самого пана Горковенка на посаді члена Нацради, водночас скасувавши указ президента щодо звільнення пана Горковенка.

Судом під час засідання було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення, повний текст рішення буде підготовлений судом за кілька днів, зазначено в повідомленні Нацради.

Нагадаємо, 4 травня президент Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

24 травня президент України Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради та призначення Володимира Горковенка на його місце. Іншим указом президент звільнив Юрія Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

27 травня Володимир Горковенко оскаржив укази президента України Володимира Зеленського про скасування указів про звільнення Юрія Артеменка і призначення Володимира Горковенка.

9 липня президент Володимир Зеленський призначив членом Нацради Юрія Зіневича. Президент зробив цю кадрову зміну після того, як 4 липня завершилася п’ятирічна каденція Юрія Артеменка. Хоча після скасування указу про звільнення пан Артеменко не поновлювався на роботі в Нацраді.

Нагадаємо, з восьми членів Нацради половину призначає президент, половину – обирає Верховна Рада.

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY