detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
19.12.2019 13:29
До ДБР передали матеріали щодо журналіста «Радіо Свобода», який постраждав у сутичках біля Ради (ДОПОВНЕНО)
До ДБР передали матеріали щодо журналіста «Радіо Свобода», який постраждав у сутичках біля Ради (ДОПОВНЕНО)
Поліція Києва передала до Державного бюро розслідувань матеріали щодо журналіста «Радіо Свобода» Сергія Нужненка, який постраждав під час сутичок біля Верховної Ради 17 грудня.

Про це «Детектору медіа» повідомила прессекретарка Печерського райвідділу поліції Києва Ксенія Тищенко. Деталей вона уточнити не змогла.

У коментарі «Детектору медіа» прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова сказала, що наразі не володіє інформацією, тому не може ні підвердити, ні спростувати цю інформацію. 

Як писав ДМ, під час сутичок біля Верховної Ради 17 грудня журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку розбили камеру й окуляри. Згодом він повідомив, що внаслідок подій під Радою в нього «розбиті окуляри, пошкоджена камера, забій правої руки і синці». Журналіст також подав заяву до поліції.

18 грудня прессекретарка Печерського райвідділу поліції Києва Ксенія Тищенко сказала, що правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за заявою Сергія Нужненка.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради України 17 грудня 2019 року зібрався мітинг, учасники якого вимагають не допустити ухвалення у другому читанні законопроєкту про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. Мітинг організували низка політичних сил, серед яких «Всеукраїнське об'єднання «Свобода», «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Аграрна партія» та «Національний корпус». Загалом, за даними поліції, у акції протесту беруть участь 1,5-2 тисячі людей. Під час акції сталися сутички між мітингувальниками та спецпризначенцями. Зокрема, мітингувальники облили поліцейських зеленкою, а ті у відповідь – використали сльозогінний газ.

Під час сутичок журналістку «Громадського» Вікторію Рощину та оператора Олексія Нікуліна забризкали сльозогінним газом.

Фото: Віталий Носач / зі сторінки Сергія Нужненка в Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY