detector.media
19.12.2019 12:52
У Словаччині розпочався судовий процес у справі вбивства журналіста
У Словаччині розпочався судовий процес у справі вбивства журналіста
У Словаччині розпочинається судовий процес у справі вбивства журналіста Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Aktuality.

Попереднє слухання призначене на ранок 19 грудня. На лаві підсудних сьогодні будуть присутні всі звинувачені, окрім Золтана Андрушко (звинувачений у посередництві), розгляд справи якого буде проходити окремо з огляду на його співпрацю з поліцією. На засіданні має бути присутній Мирослав Марчек, який зізнався слідчим у вбивстві Яна Куцяка і Мартіни Кушнірової.

Вперше громадськість повинна також побачити ймовірну посередницю Альону Шушову, помічницю олігарха Маріана Кочнера. На лаві підсудних буде і сам Кочнер, який, на думку прокурорів, замовив вбивство і заплатив за нього.

Кожному з підсудних загрожує 25 років позбавлення волі і довічне ув'язнення. Андрушко повинен отримати менший вирок, з огляду на співпрацю з поліцією.

 Нагадаємо, тіла журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ країни Роберт Калінак та міністр культури Марек Мадярич, чиє відомство відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з фігурантів розслідування Яна Кучака.

14 березня 2019 бізнесмену Маріану Кочнеру висунули обвинувачення в убивстві журналіста. Він перебуває під вартою через підозри у скоєнні економічних злочинів.

12 квітня ЗМІ повідомили, що Мірослав Марчек визнав провину.

7 червня 2019 року стало відомо, що Мірослав Марчек розповів, що замовником убивства був росіянин.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY