detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
17.12.2019 13:45
Нардеп від «Слуги народу» подав до суду проти Порошенка, «Прямого» і 5 каналу (ДОПОВНЕНО)
Нардеп від «Слуги народу» подав до суду проти Порошенка, «Прямого» і 5 каналу (ДОПОВНЕНО)
Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура подав до суду позов про захист гідності та ділової репутації через заяви Тетяни Чорновіл, яка в блозі написала, що під час Євромайдану він очолював центральну організацію «Український вибір» замість Віктора Медведчука.

Про це Олександр Качура сказав у інтерв’ю «Буквам».

Позов він подав 12 грудня проти Тетяни Чорновіл, Прямого каналу, «5 каналу» і п’ятого президента Петра Порошенка. «Сьогодні (12 грудня) я подаю позовну заяву, де будуть відповідачами Тетяна Чорновіл, Прямий канал, 5 канал і особисто Петро Олексійович як бенефіціар цього каналу. Це буде позов про захист гідності та ділової репутації, тому що та вся інформація, яка розміщена, вона повністю фейкова. Я 2013-14 роках був на Майдані, і моя організація активно там працювала. Ми горіли в Будинку профспілок і для мене неприйнятні такі звинувачення», – сказав Олександр Качура.

Він пояснив, що 5 канал та Прямий канал опублікували блог Тетяни Чорновіл, проте відмовилися публікували його спростування. У юридичному відділі 5 каналу «Детектору медіа» сказали, що не знають про позов. Шефредактор Прямого каналу Віктор Медвідь розповів «Детектору медіа», що жодних документів телеканал не отримував. Водночас, за його словами, цей конфлікт із Олександром Качурою закрили ще декілька тижнів тому.

Депутат назвав заяви пані Чорновіл повним абсурдом. За його словами, в «Українському виборі», згідно з реєстром, керівник ніколи не змінювався. Свою фотографію разом із «Українським вибором» він пояснив так: «З приводу цієї фотографії – я підтвердив те, що колись в студентські роки у 2011-2012 роках ми роздавали методи контрацепції – презервативи простими словами – для студентів. Тобто, коли “Український вибір” з’явився, ніхто тоді не знав, не було окупації Криму і всього іншого, що сформувало ставлення в суспільстві до цієї організації. І ми зі своєю організацією – у мене була “Об’єднана молодь України” – разом вийшли на одну акцію, з їх молодіжною організацією і зробили спільне фото на тлі університету».

Крім того, пан Качура під час інтерв'ю назвав Петра Порошенка «фюрером». Свої слова він пояснив так: «Ми зараз говоримо про лінгвістичному розумінні, фюрер – це лідер, керівник в перекладі з німецької. <…> Я хотів би, щоб ви позначили, що я саме мав на увазі, кажучи це слово. Це моя суб'єктивна думка, саме в цьому контексті. Так ось, ми зараз з вами не в стінах парламенту, ми зараз з вами розмовляємо в офісі, тому я можу висловлюватися в будь-яких допустимих формах і, думаю, лінгвісти встановлять, що саме в такому контексті я це сказав».


Фото: Букви

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY