detector.media
16.12.2019 19:11
На Херсонщині викрили двох антиукраїнських інтернет-агітаторів - СБУ
На Херсонщині викрили двох антиукраїнських інтернет-агітаторів - СБУ
Підозрювані через заборонену російську соціальну мережу начебто поширювали заклики до зміни конституційного ладу та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, за інформацією правоохоронців, мешканці Херсону та області із початку збройної агресії Росії проти України здійснювали адміністрування антиукраїнської групи російської соцмережі.

Зазначається, що під фейковими іменами підозрювані нібито розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сайтів терористичних організацій «Л/ДНР». Зокрема, у поширених матеріалах вони виправдовували діяльність проросійських терористів, агресивну політику Росії, у тому числі анексію частини території України та підтримку бандформувань на сході країни.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці виявили мобільні гаджети та комп’ютерну техніку із начебто доказами протиправної діяльності.

Кримінальне провадження розпочали за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

НАгадаємо, раніше в Одесі викрили інтернет-агітатора, який поширював антиукраїнські матеріали в соцмережі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY