detector.media
16.12.2019 17:36
Фільм «Ціна правди» зібрав 9 млн грн за майже три тижні прокату
Фільм «Ціна правди» зібрав 9 млн грн за майже три тижні прокату
Історичний трилер Аґнєшки Голланд, який є копродукцією України, Польщі та Великої Британії, зібрав 8 968 569 в українському прокаті за 2,5 тижні.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці стрічки. 

У повідомленні сказано, що фільм переглянули 96 987 глядачів. 

Нагадаємо, історичний трилер про британського журналіста Гарета Джонса, який розповів світовій спільноті правду про український Голодомор, вийшов у національний прокат 28 листопада 2019 року. Дистриб'ютор - компанія UFD, медіапартнер - канал «Україна».

«Гарет Джонс» - копродукція Польщі (Film Produkcja), України (Kinorob, Film.ua Group) та Великобританії (Crab Apple Film). 

На створення стрічки авторів надихнула історія молодого валлійського журналіста Гарета Джонса, який у 1933 році відправився до Радянського Союзу, щоб викрити та донести до світової спільноти правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Те, що на перший погляд здавалося звичайним журналістським розслідуванням, перетворилося на смертельно небезпечну подорож, відкриття якої стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Режисеркою фільму є Голова Європейської кіноакадемії, номінантка на премію «Оскар», BAFTA і володарка «Срібного ведмедя» Берлінале 2017 Аґнєшка Голланд («Європа, Європа», «Слід звіра», «У темряві», «Картковий будинок», «Прослушка»).

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського інституту кінематографії, Kraków Film Commission, ORKA, Kino Świat та компанії Creative Scotland.

Головні ролі у фільмі про Голодомор в Україні зіграли британські актори Джеймс Нортон та Ванесса Кірбі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY