detector.media
14.12.2019 10:10
Двох підозрюваних у справі про вбивство Шеремета заарештували на 2 місяці
Двох підозрюваних у справі про вбивство Шеремета заарештували на 2 місяці
Волонтерку та дитячого хірурга Юлію Кузьменко підозрюють у закладанні вибухівки в автомобіль журналіста Павла Шеремета, а музиканта та ветерана ООС Андрія Антоненка - в організації злочину.

Як пише «Українська правда», 13 грудня Печерський райсуд обрав для Юлії Кузьменко запобіжний захід у вигляді арешту до 8 лютого 2020 року.

Сторона захисту заявила, що подаватиме апеляцію на це рішення.

Адвокат Владислав Добош повідомив, що взяти на поруки Кузьменко висловили бажання ряд лікарів та воєнних медиків, а також депутат Київради Володимир Назаренко (фракція «Свобода»), нардеп 9 скликання від «Євросолідарності» Роман Величкович, також нардепки 8 скликання Наталя Веселова та Оксана Корчинська, загалом більше 10 осіб.

Суддя Сергій Вовк відмовив у заслуховуванні свідків, які, на думку сторони захисту, можуть довести непричетність підозрюваної до справи про вбивство Шеремета. Адвокат заявив відвід судді, але суд відмовив у цьому.

Адвокат Добош назвав докази слідства нікчемними. Він зазначив, що в експертизі, наданій слідством, не фігурує прізвище Кузьменко, а згадуються лише «Особа 1» і «Особа 2», причому вказано, що портретна схожість не доведена.

Юлія Кузьменко в суді просила дати слово тим, хто хоче взяти її на поруки, та просила, щоб усі відеокамери з лікарні зберегли записи.

Також вона наполягала, щоб їй провели «усі можливі дослідження, які можуть допомогти слідству: антропометричні дослідження, ДНК, поліграф». Юлія Кузьменко хоче, щоб все це проводили у присутності преси і громадськості.

Підозрюваний в організації вбивства журналіста Шеремета Андрій Антоненко також заарештований судом до 8 лютого 2020 року. За його словами, заяви слідства про його «захоплення ультранаціоналістичними ідеями та культивування величності арійської раси» не відповідають дійсності, тому що він «наполовину єврей» і висновки слідства його ображають.

«Є людина, знята на відео 16-го року, до якої намагаються мене причепити. Я з 13-го року ношу бороду цільну, вона або довша, або вона коротша, але вона суцільна. Людина у відео носить борідку форми "еспаньйолка", із вибритими повністю щоками. У мене є декілька особливостей, які мене відрізняють від багатьох людей. У мене плечі трошки покаті, трошки видовжена шия, що геть не стикається з людиною, яка виглядає там. Плюс ще один момент – вуха. Мої вуха зламані, бо я займаюсь боротьбою, там людина з ціленькими вушками.

І ще один момент, характерна риса – мої руки, вони вкриті татуюваннями. Якщо подивитись на людину на відео, то там геть цього немає. Я буду співпрацювати. Забов'язуюсь надавати повне сприяння, будь-яку інформацію, з'являтися на вказаний час, що на виклики, що на допити, на будь-які вимоги. Хотів би зазначити. Людей, які зазначені в тому угрупувані, там є люди, з якими я просто не знайомий, не знаю про їх існування – Дугарь (підозрювана Яна Дугарь – ред.)», - сказав він у суді.

Нагадаємо, 13 грудня Печерський районний суд Києва також обрав запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета, контрактниці Збройних Сил України Яні Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту.

12 грудня 2019 року Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголошувала підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Перший заступник голови Нацполіції, генерал поліції Євген Коваль під час брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ назвав імена п'ятьох підозрюваних у справі: Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко, Інна та Владислав Грищенки.

Основною версією слідства він назвав «дестабілізацію соціально-політичної ситуації в державі шляхом вбивства відомої особи».

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY