detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
13.12.2019 20:13
Нацрада виставляє 60 ФМ-частот на три конкурси
Нацрада виставляє 60 ФМ-частот на три конкурси
12 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити три конкурси на 60 ФМ-частот і затвердила конкурсні умови.

На конкурс для розбудови загальнонаціональних і регіональних радіомереж (у тому числі Суспільного мовлення) Нацрада виставляє 29 ФМ-частот у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській і Чернігівській областях, у тому числі в Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську і Кропивницькому (відрізок 2 год 19 хв на добу на частоті 106,7 МГц).

Конкурсні умови передбачають, що в загальному обсязі мовлення не менше половини мають становити розважальні програми та підбірка музичних творів, обсяг ведення програм і частка пісень українською мовою – відповідно до закону, забороняється ретрансляція інших мовників.

На конкурс для розбудови військово-патріотичного мовлення Нацрада виставляє одну частоту в Мелітополі Запорізької області.

Конкурсні умови передбачають виготовлення і розповсюдження не менше 30% програм військово-патріотичної тематики, висвітлення діяльності Збройних сил України, Операції об’єднаних сил, діяльності ветеранів АТО, подій, які відбуваються на тимчасово окупованих і тимчасово непідконтрольних територіях.

На конкурс для розбудови місцевого мовлення Нацрада виставляє 29 ФМ-частот у Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Херсонській та Чернігівській областях.

Конкурсні умови передбачають не менше 15% програм місцевої тематики від обсягу власного мовлення та можливість ретрансляції суспільних радіостанцій або «Армії ФМ».

Нагадаємо, 14 листопада більшість членів Нацради не підтримали пропозицій Сергія Костинського виставити дві ФМ-частоти в Києві на форматні конкурси.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY