detector.media
13.12.2019 19:00
«BBC News Україна» оголосила переможців премії «Книга року BBC-2019»
«BBC News Україна» оголосила переможців премії «Книга року BBC-2019»
Книгою року-2019 став роман Тамари Горіха Зерня «Доця» (Київ: Білка, 2019).

Про це йдеться в пресрелізі «BBC News Україна».

Церемонія, під час якої оголошували переможців, відбулася в Мистецькому Арсеналі.

У номінації «Дитяча книга року BBC-2019» перемогла книга «Сапієнси» Володимира Арєнєва (Харків: Ранок, 2019), а премію в номінації «Книга року ВВС - Есеїстика-2019» здобула збірка нарисів Тараса Прохаська «Так, але...» (Чернівці: Меридіан Черновіц, 2019).

«Ми дуже раді, що у 15-й "Книзі року ВВС" взяли участь так багато чудових книг. Ніколи раніше наш довгий список не був таким довгим і ніколи у ньому не було так багато нових імен. Дебютний роман Тамари Горіха Зерня "Доця" про війну на сході України - це глибокий, пронизливий твір – який, на нашу думку, став важливою подією в українській літературі. Тарас Прохасько, який раніше перемагав у нашій дитячій "Книзі року", цього став переможцем у номінації "Есеїстика" з роботою "Так, але..."  Оповідаючи про найпростіші речі нашого життя -  сніданки, яблука, балкони, фіранки - він майстерно наповнює ці поняття філософським змістом», - розповіла головна редакторка «BBC News Україна» Марта Шокало.

Переможець у кожній категорії отримує премію у розмірі 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті.

Видавці «Книги року BBC», «Дитячої книги року BBC» та «Книги року BBC – Есеїстика» матимуть право використовувати логотипи премії «BBC News Україна» в наступних накладах творів-переможців.

До журі «Книги року BBC» входять:

Перемогу у конкурсі читацьких рецензій здобула Інна Долгушина за її рецензію на книгу Тамари Горіха Зерня «Доця». Вона отримує звання «Читач року 2019» та електронну книгу Kindle.

Нагадаємо, переможцями «Книги року BBC-2018» стали: «Коханці юстиції» Юрія Андруховича – «Книга року BBC», «Мері» Сашка Дерманського – «Дитяча книга року BBC» і «Церебро» Андрія Бондаря – «Книга року BBC – Есеїстика».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY