detector.media
13.12.2019 15:53
У Киргизстані суд розморозив рахунки місцевої служби «Радіо Свобода»
У Киргизстані суд розморозив рахунки місцевої служби «Радіо Свобода»
У Бішкеку суд розморозив рахунки видання Kloop, сайта 24.kg, киргизької служби «Радіо Свобода» та її журналіста Алі Токтанова.

Про це 13 грудня повідомляє українська служба «Радіо Свобода».

Напередодні колишній заступник голови митної служби Киргизстана Раїмбек Матраїмов подав до суду позов про захист честі та гідності на авторів масштабного розслідування про походження його капіталу. Після цього рахунки киргизької служби «Радіо Свобода», видання Kloop та сайта 24.kg були заморожені.

13 грудня представники сім’ї пана Матраїмова офіційно звернулися до суду з проханням розблокувати рахунки, хоча позов буде актуальним і надалі.

За даними журналістів, у Киргизстані впродовж багатьох років діяла масштабна кримінальна мережа за участі високопосадовців. «Клан сім'ї Абдукадир (китайські бізнесмени уйгурського походження) контролював оптові поставки товарів на ринки Киргизстану, нелегально ввозивши їх через кордон, щоб митниця закривала на це очі, платив величезні хабарі керівникам митниці, зокрема особисто Раїмбеку Матраїмову», – йдеться в повідомленні. Сам колишній митник називав «брехнею» інформацію розслідувачів.

Нагадаємо, у Киргизстані 28 вересня 2019 року четверо невідомих напали на оператора місцевої служби «Радіо Свобода» Айбека Кулчуманова, який знімав сюжет біля будинку колишнього заступника голови Митної служби Раімбека Матраімова. При медичному обстеженні у працівника ЗМІ виявили травму спини.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY