detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
12.12.2019 16:30
Активісти повідомляють про обшуки у військового ООС через справу про вбивство Шеремета
Активісти повідомляють про обшуки у військового ООС через справу про вбивство Шеремета
Правоохоронці 12 грудня прийшли з обшуками до військового ООС Андрія Антоненка («Ріффмастер») у рамках кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив ветеран АТО, блогер, волонтер та координатор «Руху опору капітуляції» Мирослав Гай на своїй сторінці в Facebook.

«До військовослужбовця ССО, автора відомої пісні "Тихо прийшов, тихо пішов" Андрія Антоненка прийшли додому з обшуком. Йому шиють вбивство Павла Шеремета», – повідомив він.

Андрій Антоненко також повідомив, що йому «пред'являють вбивство Шеремета».

Крім того, лідер С14 Євген Карась проінформував, що обшуки проходять за адрескою Старовокзальна 7-в (Київ).

У коментарі «Детектору медіа» речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що не може підтвердити чи спростовувати цю інформацію до брифінгу, який призначений на 17:00.

Крім того, адвокат Влад Добош повідомив, що правоохоронці затримали та вручили підозру лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко, у неї теж проходять обшуки.

Нагадаємо, 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголошує підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Крім того, о 17:00 відбудеться брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника глави Національної поліції – начальника кримінальної поліції Євгена Коваля щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. У ньому візьмуть участь президент України Володимир Зеленський і генеральний прокурор Руслан Рябошапка. 

Як писав ДМ, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 серпня 2018 року Нацполіція заявила, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати. Того ж місяця Юрій Луценко заявляв, що слідство має інформацію, яка, ймовірно, виведе на виконавців та замовників вбивства Шеремета. У травні 2019-го генпрокурор повідомляв про «серйозний прогрес» у справі Шеремета, проте деталей не розповів.

23 липня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета було допитано 3,5 тис. осіб та виконано 26 експертиз. Того ж дня він представив Президенту України Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову секретну інформацією про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього Президент України Володимир Зеленським повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

Фото: Андрій Антоненко / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY