detector.media
10.12.2019 10:40
Українські журналісти отримували інформацію про зустріч «нормандської четвірки» зі спільного чату з ОПУ
Українські журналісти отримували інформацію про зустріч «нормандської четвірки» зі спільного чату з ОПУ
Українські журналісти, які висвітлювали саміт лідерів «нормандської четвірки» у Парижі, отримували інформацію про перебіг зустрічі зі спільного Whatsapp-чату з Офісом президента України.

Про це повідомили кореспонденти «Настоящего времени» Олексій Александров та Григорій Жигалов.

Пан Жигалов уточнив, що в чаті пресслужба Володимира Зеленського, зокрема – прессекретарка Юлія Мендель, відповідала на питання журналістів – «іноді оперативно, іноді, вочевидь, не дуже».

Його колега Олексій Александров додав, що доступ до цієї інформації мали й українські журналісти, які не перебували в пулі президента України. Натомість, за його словами, російські журналісти, навіть з кремлівського пулу, подібних чатів не мали. Вони, як і більшість інших представників ЗМІ, отримували інформацію від пресслужби Єлисейського палацу.

«Відповідно, ті, хто не перелетів сюди на одному літаку з Володимиром Путіним, – черпають інформацію з російських державних агентств. Наприклад, ТАСС та "Інтерфакс", які пишуть про те, що відбувається за закритими дверима. Проте вони, за моїми відчуттями, сьогодні мають інформації менше, ніж з українського боку дає Офіс президента України», – повідоми пан Александров.

Крім того, він розповів, що на цю зустріч в Єлисейський палац пустили всіх журналістів, хто був акредитований. Однак, за його даними, багато працівників ЗМІ не встигли потрапити на територію палацу до початку зустрічі: «І це, насправді, загадка для багатьох журналістів, які працюють тут – чому так довго, з особливою безпекою, тут пропускали журналістів; чому не стали пропускати людей всередину раніше, щоб всі встигли зняти цю картинку, як по внутрішньому двору Єлисейського палацу йде Володимир Путін чи Володимир Зеленський».

Натомість, за його інформацією, журналісти кремлівського пулу пройшли без черги.

Нагадаємо, у Парижі 9 грудня відбулася зустріч «нормандської четвірки». Для переговорів зустрінуться керівники чотирьох держав: Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін та Ангела Меркель.

Низка українських каналів відправили до Франції знімальні групи та змінили програмну сітку через зустріч у «нормандському форматі». Пресслужби каналів розповіли «Детектору медіа» про свої ефіри в день зустрічі, про це можна почитати тут.

Фото: ОПУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY