detector.media
09.12.2019 20:50
Держкіно повідомляє про завершення виробництва фільму «Перлина Абсурду»
Держкіно повідомляє про завершення виробництва фільму «Перлина Абсурду»
Компанія «Сучасне Українське Кіно» представила Державному агентству України з питань кіно завершений виробництвом повнометражний документальний фільм «Перлина Абсурду».

Про це йдеться на сайті Держкіно.

Це фільм-подорож до Одеси – європейського міста на узбережжі Чорного моря, яке живе у пострадянській реальності. Історія розказана від першої особи – про місто міфів, абсурду та сімейного коріння режисерки, зв’язок із яким було втрачено 1917 року. З того часу все перебуває за завісою вимушеного мовчання.

Сьогодні старовинні будинки – це єдиний зв’язок із попередніми поколіннями, але і цей зв’язок під загрозою. Архітектурні пам’ятки перетворюються на торгівельні центри, старовинне місто зникає. Подорож вулицями, будинками і дахами, пошук в обличчях каріатид рис предків та зустріч із дивними людьми, що рятують архітектурний спадок. Це персональні історії боротьби за місто.

Режисерка та авторка сценарію - Олександра Чупріна. Продюсерка - Ельміра Асадова.

Кінопроєкт фільму «Перлина Абсурду» став одним із переможців Десятого пітчингу Держкіно та отримав 1 млн 566 тис. 955 грн державної фінансової підтримки, що складає повну вартість виробництва.

Реліз фільму в Україні планується після фестивальної історії стрічки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY