detector.media
09.12.2019 16:13
Сейлз-хаус Андрія Партики не згодний з прогнозом оцінки ринку телереклами Всеукраїнської рекламної коаліції
Сейлз-хаус Андрія Партики не згодний з прогнозом оцінки ринку телереклами Всеукраїнської рекламної коаліції
Ocean Media вважає, що зростання ринку телереклами буде вищим.

Сейлз-хаус Ocean Media, який продає рекламні ресурси телеканалів StarLightMedia, прогнозує зростання обсягу телевізійного рекламного ринку у 2020 році на 20%. Про це заявив генеральний директор Ocean Media Андрій Партика, повідомляє прес-служба компанії.

«Поточний рік став роком двох виборчих компаній, великих політичних перетворень і помітної медіаінфляції на ринку телебачення. Частина рекламодавців зайняла позицію невисокої рекламної активності в періоди найбільш гарячих політичних баталій перед виборами. Але, наскільки нам відомо, 2019 рік клієнти закінчують з хорошими результатами зростання бізнесу. Це створює позитивні передумови для 2020 року», - вважає він.

На його думку, 2020  рік має бути менш політизованим, що передбачає більш зрозуміле прогнозування розвитку бізнесу клієнтів.  

Ocean Media, за словами Партики, вже фіналізувала рекордний обсяг угод з рекламодавцями на цей рік – більше 3 млрд грн.

«Клієнти збільшують активність з перших тижнів наступного року, що є перевіреним маркером позитивного розвитку ринку. Активними є більшість категорій бізнесу наших рекламодавців, але FMCG зростають ще швидше у 2020. Вірогідно, це реакція на мотивацію раннього заключення угод і суттєвого зниження медіаінфляції разом з позитивними прогнозами розвитку економіки. Враховуючи це, консервативний прогноз зростання телеринку в 2020 році становить 20% - це консолідований показник прямої реклами і телеспонсорства» - зазначив генеральний директор Ocean Media.

Також Андрій Партика підкреслив, що не «розділяє консерватизм Всеукраїнської рекламної коаліції в частині оцінки телеринку» і закликав коаліцію враховувати при прогнозах точку зору Індустріального телевізійного комітету.

Нагадаємо, Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) очікує зростання рекламного медіаринку у 2020 році на 18% до 28 млрд 443 млн грн. Попередній прогноз коаліції зростання телевізійної реклами на 2020 - 13-17%. Це, на думку генерального директора ВРК Максима Лазебника, при інвентарі, який скорочується через кодування супутникового мовлення, призведе до інфляції від 30% і вище. 

Фото: oceanmedia.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY