detector.media
08.12.2019 12:37
Сенцов про вручення Європейського кінопризу: Не дали виступити, святкували у «Москві»
Сенцов про вручення Європейського кінопризу: Не дали виступити, святкували у «Москві»
Український режисер та колишній політв'язень Олег Сенцов став спеціальним гостем церемонії вручення нагород Європейської кіноакадемії.

Про свої враження він написав у Facebook.

«Коли мене покликали на сцену, і всі ці легенди кіно встали і почали плескати, то це був дуже дивний момент. Правда, мені чомусь не дали виступити: або побоюючись моєї неідеальної англійської, або політичних тем, без яких я б не обійшовся. Загалом, цей німий номер мені був не до душі, а коли з'ясувалося, що вечірка після церемонії буде проходити в ресторані "Москва", багато стало зрозумілим. Звичайно, я туди не пішов - ми влаштували своє, окреме українське паті, а європейці ніяк не могли зрозуміти, що проблема в назві. Для них в цьому немає проблеми і це багато що пояснює, адже по них не стріляють з мінометів», - зазначив Олег Сенцов.

Водночас він розповів, що це була найкраща з церемоній нагородження, з тих, на яких він був присутній.

«Уже заради того, щоб побачити наживо прекрасну Жульєт Бінош, варто було сюди приїхати. Дотримати баланс між урочистістю, непафостностью і гумором на подібних заходах дуже важко, але організаторам EFA це вдалося», - написав режисер.

Нагадаємо, 7 грудня відбулась 32-га церемонія вручення нагороди Європейський кіноприз, яку також називають «європейським “Оскаром”». Стрічка «Фаворитка» Йоргоса Лантімоса здобула головну нагороду – «Найкращий європейський фільм 2019» року, а також перемогла в комедійний та режисерській номінаціях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY