detector.media
06.12.2019 12:09
У Києві вручили нагороди переможцям премії імені Василя Сергієнка (ФОТО, ВІДЕО)
У Києві вручили нагороди переможцям премії імені Василя Сергієнка (ФОТО, ВІДЕО)
В інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану нагородили премією імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка переможців – журналістів-розслідувачів – у семи номінаціях.

Про це 5 грудня повідомляється на сайті Національного меморіального комплекс Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, який цього року став партнером заходу.

До складу експертної ради конкурсу ввійшли: публіцист Віталій Портников, професор Сергій Квіт, ведучий проєкту StopFake Марко Супрун, журналісти Ростислав Мартинюк та Юрій Грицик.

«На ініціативу вдови Василя Сергієнка – присутньої на врученні Валентини Сергієнко, учасники конкурсу, члени експертної ради та гості заходу підписали відкритого листа генеральному прокуророві України Руслану Рябошапці з вимогою активізувати розслідування у справі вбивства Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка та знайти замовника вбивства», – йдеться в повідомленні.

Переможцями премії стали:

Гранпрі від оргкомітету отримали журналісти «Слідство.Інфо» Анна Бабінець, Олена Логінова та Катерина Лихогляд за роботу «Гандзюк: системне вбивство». Диплом за вагомий внесок у боротьбу проти переслідувань журналістів отримав блогер Сергій Іванов з роботою «Поліція бану. Як поліція запроваджує цензуру в Інтернеті».

Фіналісти номінації «Найкраще розслідування в інтернет- та друкованих ЗМІ»:

Фіналісти у номінації «Найкраще розслідування в місцевих інтернет- і друкованих ЗМІ»

Фіналісти у номінації «Найкраще розслідування громадських активістів, блогерів»:

Фіналісти у номінації «Найкраще розслідування місцевих громадських активістів, блогерів»:

Фіналісти у номінації «Найкраще ТБ-розслідування»:

Фіналісти у номінації «Найкраще місцеве ТБ-розслідування»:

Нагадаємо, журналістську премію імені Василя Сергієнка було започатковано в середині липня 2017 року. Як зазначали ініціатори конкурсу, він має кілька місій. По-перше, об’єднати та згуртувати журналістську спільноту, адже із групою однодумців владі розправлятися важче, ніж із розрізненими представниками ЗМІ. По-друге – підтримати, захистити та підняти на новий якісний рівень розслідувальну журналістику в Україні. По-третє, підтримати регіональних журналістів, котрі змушені працювати в умовах залежності від місцевої влади, тому є особливо вразливими. Також одна з місій конкурсу – вшанувати пам’ять та домогтися доведення до кінця розслідування вбивства видатного черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

Фото: maidanmuseum.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY