detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
05.12.2019 19:15
Олександр Грановський не має стосунку до видання «Букви» – співзасновниця видання (ДОПОВНЕНО)
Олександр Грановський не має стосунку до видання «Букви» – співзасновниця видання (ДОПОВНЕНО)
Співзасновниця інтернет-видання «Букви» Катерина Рошук повідомила «Детектору медіа», що колишній народний депутат Олександр Грановський не має й ніколи не мав стосунку до видання.

Катерина Рошук уточнила, що інвесторами видання є вона та її чоловік Петро Терентьєв.

На питання, чому депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв звинуватив «Букви» в кампанії проти себе, згадавши й Олександра Грановського, вона відповіла: «Кілька років тому колишній уже нардеп Сергій Лещенко робив заяви, що Грановський та "Букви" пов’язані. При цьому він ніколи не звертався до нас з таким питанням. Я не знаю, звідки він взяв цю інформацію чи хто йому це сказав, але потім ми з ним спілкувалися, коли брали інтерв’ю, ми порозумілися та все було вже нормально».

У зв’язку з цим вона припустила, що такі чутки пішли звідти.

«У нас на сайті нічого про нього [В’ячеслава Соболєва] й не було до тих страшних подій, що сталися на минулому тижні. Він ніколи не звертався ні до мене, ні до мого чоловіка, ні до редактора з якимись питаннями. Зокрема, про те, що він вчора сказав», – додала вона.

Нагадаємо, що редакція видання «Букви» відкинула звинувачення пана Соболєва в причетності до кампанії проти нього. Але повідомила, що «один з колишніх працівників "Букв", якого було звільнено кілька років тому, міг брати участь у медіакампанії проти В’ячеслава Соболєва».

На запитання «Детектора медіа», про якого колишнього працівника йдеться, Катерина Рошук сказала, що не хоче робити заяв із цього приводу.

За словами одного із джерел «Детектора медіа», редакція «Букв» мала на увазі свого колишнього працівника, блогера Володимира Коваля. Як свідчить низка публікацій, Володимир Коваль давав коментарі щодо В’ячеслава Соболєва, зокрема сайту Vlasti.net, а також писав на своїй сторінці в Facebook. Нині ці пости вже видалені, але вони залишилися в публікаціях деяких видань – «КиевVласть» та «Моя Київщина».

Володимир Коваль підтвердив «Детектору медіа», що писав про пана Соболєва в період 2016-2017 років. Він також назвав «дивною» заяву видання «Букви» про їх непричетність до медіакампанії.

Володимир Коваль надав коментар письмово, ми публікуємо його в повному обсязі й без змін:

«Произошла ужасная трагедия. Я думаю, было бы неправильно сейчас, конкретно в эту временную точку, копаться в прошлом и давать оценки тем или иным журналистским материалам, факты изложенные в которых, безусловно, имели право на существование. Все мои материалы про Вячеслава Соболева касались периода 2016-2017 года и уголовного дела касательно финансирования непризнанных республик; с того времени деятельность Вячеслава Соболева меня мало интересовала и мне жаль, что пришлось услышать о нём снова в том контексте, который есть сейчас.

Убеждён, что любые бизнес-конфликты должны решаться в судах и за столом переговоров, если нужно — с привлечением медиа и общественности, но никак не средневековыми или варварскими методами с привлечением киллеров. Заказать убийство человека — нонсенс. Пытаться убить человека на глазах у его семьи — за пределами понимания.

Те, кто это сделал — заказал, организовал и привёл в исполнение — должны понести справедливое наказание. Думаю, этот вопрос принципиален не только для семьи Вячеслава, но и всего общества. Искренне соболезную семье Вячеслава и желаю сил пережить случившееся.

Что касается заявления сайта "Буквы" о том, что они никогда не имел отношения к медиакампании и переадресации интересующихся лиц на меня, мне подобное заявление показалось удивительным, но понятным — наверное, наличие подобного бекграунда не к лицу средству массовой информации. Есть лёгкое ощущение брезгливости, поэтому не хотелось бы давать оценок».

Нагадаємо, 4 грудня депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв звинуватив колишнього народного депутата Олександра Грановського та видання «Букви» в кампанії проти себе. Він назвав журналістам прізвища людей, яких пропонує допитати у справі про вбивство його трирічного сина, серед цих людей він назвав і Олександра Грановського, а також згадав видання «Букви». Редакція «Букв» відкинула звинувачення пана Соболєва щодо причетності до кампанії проти нього. Олександр Грановський, своєю чергою, погодився пройти детектор брехні.  

1 грудня в Києві по автомобілю Range Rover, який належить В’ячеславу Соболєву, відкрили вогонь, під час обстрілу куля влучила в трирічного сина Соболєва, дитина загинула. 4 грудня двох підозрюваних в умисному вбивстві – Андрія Лаврегу та Олексія Семенова – заарештували на два місяці без права на заставу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY