detector.media
04.12.2019 20:00
У Києві викрили «ботоферму», яка працювала в інтересах бойовиків та Росії - СБУ
У Києві викрили «ботоферму», яка працювала в інтересах бойовиків та Росії - СБУ
Служба безпеки України припинила діяльність групи осіб, які ймовірно організовували масову реєстрацію та подальше просування фейкових акаунтів в інтернеті.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією правоохоронців, затримані громадяни начебто активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої «ДНР». Акаунти потім нібито використовувались замовниками для встановлення та підтримання легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу.

«Ботоферма» також начебто використовувалась організаторами для масового поширення деструктивних публікацій у соцмережах і месенджерах, розсилки неправдивих повідомлень про «мінування», а також інших дій, спрямованих на дестабілізацію суспільної обстановки в Україні.

Під час обшуків, зазначили в СБУ, «отримано безперечні докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності».

Правоохоронці під час обшуку вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності «ботоферм». Воно керувало масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень тощо. В роботі комплексу використовувались також SIM-карти російських мобільних операторів зв’язку, які, як зазначається, можна придбати лише за наявності паспорту РФ або за кураторства ФСБ.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агітатора, який у соцмережах закликав створити «Одеську народну республіку».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY