detector.media
04.12.2019 18:10
Кабмін оголосив конкурси на низку посад у Держкіно
Кабмін оголосив конкурси на низку посад у Держкіно
Кабінет Міністрів України з 2 грудня оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно, а з 6 грудня – на зайняття посади заступника й першого заступника голови відомства.

Про це повідомляється на сайті «Урядовий портал».

У розпорядженні уряду від 27 листопада за підписом прем’єр-міністра Олексія Гончарука йдеться, що з 2 грудня оголосили повторний конкурс на зайняття посади голови Державного агентства з питань кіно. В уряд повідомили, що до посадових обов’язків голови Держкіно входитиме:

Посадовий оклад становить 24 000 гривень, а також надбавки, доплати та премії відповідно до постанови Кабміну № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» та статті 52 Закону України «Про державну службу».

«Призначення на посаду строком на п’ять років, якщо інше не передбачено законом, з правом повторного призначення без обов’язкового проведення конкурсу на ще один строк або переведення на рівнозначну або нижчу посаду до іншого державного органу», – зазначається в документі.

У розпорядженні уряду від 20 листопада йдеться про оголошення конкурсу на зайняття посади першого заступника голови Держкіно.

Посадові обов’язки:

Посадовий оклад становить 21 990 гривень, а також надбавки, доплати та премії відповідно до постанови Кабміну № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» та статті 52 Закону України «Про державну службу».

У розпорядженні уряду від 20 листопада йдеться про оголошення конкурсу на зайняття посади заступника голови Держкіно.

Посадові обов’язки:

Посадовий оклад становить 20 020 гривень, а також надбавки, доплати та премії відповідно до постанови Кабміну № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» та статті 52 Закону України «Про державну службу».

Нагадаємо, 19 серпня 2019 року Пилип Іллєнко заявив, що написав прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Розпорядженням від 21 серпня 2019 року Кабінет міністрів України його звільнив. 2 жовтня 2019 року уряд ухвалив рішення звільнити першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна та заступника голови Держкіно Сергія Недзельського.

4 жовтня Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі.

Представники української кіноспільноти написали відкритого листа президенту, прем'єр-міністру й міністру культури, молоді та спорту з вимогою переглянути результати співбесіди Юлії Сінькевич на посаду голови Держкіно. Спілка кінематографістів закликала скасувати результати конкурсу та назвати імена відповідальних за ці результати.

Сама Юлія Сінькевич заявила, що звернеться до Кабміну та суду через результати конкурсу на посаду голови Держкіно.

27 листопада Кабінет Міністрів України оголосив новий конкурс на вакантну посаду голови Державного агентства з питань кіно.

2 грудня українські кіноорганізації закликали прем'єр-міністра України Олексія Гончарука скасувати повторний конкурс на посаду голови Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY