detector.media
03.12.2019 15:20
Дружина редактора «Ліги сміху» має бізнес в окупованому Криму – ЗМІ
Дружина редактора «Ліги сміху» має бізнес в окупованому Криму – ЗМІ
Лариса Чивуріна, дружина редактора шоу «Ліга сміху» (виробництва студії «Квартал 95») Андрія Чивуріна, володіє пансіонатом «Севастополь» в окупованому Криму, що порушує європейські та українські санкції.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів видання «Настоящее время» та проєкту «Муниципальный сканер».

Лариса Чивуріна контролює більшу частку в будівельно-девелоперської компанії «ТММ» і залишається її фінансовим директором. Компанія нібито продала пансіонат російському ТОВ, однак «бенефіціарами через європейські компанії залишаються все ті ж люди». Бізнес знаходиться в її власності через кілька кіпрських компаній. Крім того, у цій схемі бере участь найбільший в світі депозитарний американський банк The Bank of New York Mellon. Тому цей бізнес може порушувати й американські санкції.

За даними розслідування, компанія ТОВ «Пансіонат "Севастополь"» була створена і зареєстрована в російському реєстрі юридичних осіб в Ялті 17 серпня 2016 року, один відсоток компанії належить директору Віктору Лактіонову (він же генеральний директор створеної в Криму в липні 2014 року компанії «ТММ-Ялта»), іншими 99% володіє кіпрська TMM REAL ESTATE DEVELOPMENT PUBLIC LIMITED (у минулому ESPINA HOLDINGS LIMITED), 13,11% якої належать британській BNY (NOMINEES) LIMITED. Ще 86,88% фірми володіє компанія TMM Holdings Limited, яка також зареєстрована на Кіпрі. Решта розділені по 0,2% між Ларисою Чивуріною, заступником гендиректора української «ТММ» з правових питань Юрієм Ісаєвим, директором київського відділення «ТММ» Павлом Числовським і гендиректором всієї групи «ТММ» Миколою Толмачевим.

«99,5% акцій TMM Holdings Limited володіє та ж Лариса Чивуріна, ще по 2,83% акцій контролюють Ісаєв, Числовський і головний інженер київської "ТММ" Володимир Устинов. У цьому ж офшорі Чивуріна і Толмачов займають посади директорів», – йдеться в повідомленні.

Лариса Чивуріна та Юрій Ісаєв підтвердили, що і кіпрські компанії, і пансіонат у Криму належать їм, але категорично відкинули, що ведуть діяльність на окупованому півострові. За їхніми словами, їм довелося відкрити ТОВ «Пансіонат "Севастополь"» уже після анексії, щоб зберегти своє нерухоме майно.  

«У той же час на туристичних форумах і в туристичних програмах постояльці "Севастополя" продовжують залишати відгуки. А ТОВ "Пансіонат "Севастополь", 99% якої володіє кіпрська TMM Real Estate Public Limited контрольована Чивуріна, здає звіти в податкову Росії. За словами Чивуріна і Ісаєва, вони не контролюють роботу готелю», – зазначається в розслідуванні.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року вийшов випуск програми «Схеми», присвячений російському бізнесу дружини Віктора Медведчука. Згідно з розслідуванням, телеведуча Оксана Марченко має бізнес в РФ, заснований після 2014 року. Вона контролює компанію, яка перемогла в конкурсі на право видобувати нафту на Гавриківському родовищі в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії. Це одне з трьох найбільших російських нафтогазових родовищ.

5 вересня 2019 року «Схеми» повідомили, що народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Тарас Козак, який володіє телеканалами ZIK, NewsOne та «112 Україна», не вказав у своїй декларації дані про власність його цивільної дружини Наталії Лавренюк, яка має спільний з подружжям Оксани Марченко і Віктора Медведчука нафтовий бізнес у Росії, а також –майно в Україні.

Фото: Українська правда 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY