detector.media
02.12.2019 20:08
Українські кіноорганізації вимагають скасувати повторний конкурс на посаду голови Держкіно
Українські кіноорганізації вимагають скасувати повторний конкурс на посаду голови Держкіно
Представники української кіноіндустрії також вимагають звільнити із Комісії з питань вищого корпусу державної служби Олександра Корнієнка.

Про відкритий лист до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука повідомляє Українська кіноакадемія.

«Шановний пане Прем’єр-міністре, Процедура призначення Голови Держкіно потребує вашої, на жаль, негайної уваги. Вже протягом трьох місяців робота Держкіно зупинена, бо попередній Голова пан Іллєнко пішов у відставку, а конкурс на призначення нового Голови зірвався через порушення закону. З підстав, які ми зазначаємо нижче, відновлення довіри до конкурсу в рамках наявної нормативної бази є неможливим. Ми також не бачимо можливості для проведення повторного конкурсу у тій ситуації, яка склалась», - зазначено у листі.

Представники кіноіндустрії пропонують премє'ру звільнити із Комісії з питань вищого корпусу державної служби голову партії «Слуга народу» Олександра Корнієнка, якого називають політично заангажованим.

«Кабінет Міністрів України має всі повноваження прийняти рішення про повторне проведення співбесіди або оперативно внести зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби і запровадження права Комісії з питань вищого корпусу державної служби провести співбесіду повторно, за скаргою одного із кандидатів. Обидва варіанти передбачають необхідність скасування повторно оголошеного конкурсу на голову Держкіно, а також звільнення із комісії політично заангажованого пана Корнієнка», - йдеться у зверненні.

Лист підписали очільники та представники Української кіноакадемії, Асоціації української кіноіндустрії, Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні - Дивись українське», Громадської організації «Творче об'єднання "Вавилон 13"», Громадської організації «Сучасне Українське Кіно», Адвокатського об’єднання Axon Partners.

Нагадаємо, 4 жовтня Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі.

Представники української кіноспільноти написали відкритого листа президенту, прем'єр-міністру й міністру культури, молоді та спорту з вимогою переглянути результати співбесіди Юлії Сінькевич на посаду голови Держкіно. Спілка кінематографістів закликала скасувати результати конкурсу та назвати імена відповідальних за ці результати.

Сама Юлія Сінькевич заявила, що звернеться до Кабміну та суду через результати конкурсу на посаду голови Держкіно.

27 листопада Кабінет Міністрів України оголосив новий конкурс на вакантну посаду голови Державного агентства з питань кіно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY