detector.media
02.12.2019 14:02
Суд відхилив скаргу журналіста «Медузи» на бездіяльність Слідкому при розслідуванні його справи
Суд відхилив скаргу журналіста «Медузи» на бездіяльність Слідкому при розслідуванні його справи
Басманний суд Москви відхилив скаргу журналіста видання «Медуза» Івана Голунова на бездіяльність Слідчого комітету РФ при розслідуванні провадження, у рамках якого його затримували.

Це рішення 2 грудня оголосила суддя Євгенія Ніколаєва, передає DW.

Адвокат журналіста Сергій Бадамшін повідомив, що має намір оскаржити рішення суду.

«На засіданні представник прокуратури заявила, що слідство надало достатньо документів, які свідчать про своєчасний розгляд справи Голунова», – йдеться в повідомленні.

Іван Голунов, своєю чергою, сказав, що лише двічі зустрічався зі слідчими після того, як його справу в кінці червня передали в Слідчий комітет. За його словами, слідчі жодного разу не були на місці злочину в його квартирі.

Крім того, він розкритикував рішення засекретити матеріали його справи, про що стало відомо на початку листопада.

«Через кілька місяців після звільнення Голунова в справі так і не з'явилося ні підозрюваних, ні обвинувачених. При цьому у зв'язку з даною справою були звільнені начальник управління з контролю за оборотом наркотиків ГУ МВС РФ по Москві Юрій Дев’яткин і начальник УВС по ЗАТ Андрій Пучков, а також ще чотири працівники УВС по ЗАТ, що мали відношення до переслідування журналіста», – зазначається в повідомленні.

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення заявляла, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці начебто купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу. Журналіст наполягав, що наркотики йому підкинули поліцейські. На суді він сказав, що пов'язує кримінальну справу зі своєю професійною діяльністю - зокрема з розслідуванням похоронного бізнесу - і що раніше отримував погрози. 

8 червня у Москві суд відправив кореспондента Івана Голунова під домашній арешт на два місяці.

11 червня міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Івана Голунова припинили.

12 червня під час маршу на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова затримали понад 500 осіб, серед яких було й багато журналістів. Згодом майже всіх затриманих відпустили.

12 листопада стало відомо, що слідство засекретило всі матеріали кримінального провадження проти журналіста Івана Голунова.

Фото: DW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY