detector.media
01.12.2019 15:25
Видання The Washington Post закликало владу США змінити політику щодо України
Видання The Washington Post закликало владу США змінити політику щодо України
Редактори американського видання Washington Post вважають, що теперішній курс країни може мати вкрай негативні наслідки.

Про це йдеться в редакційній статті видання, опублікованій 1 грудня, передає «Європейська правда».

У статті наголошується, що сьогодні президент Володимир Зеленський зіткнувся з вирішальними моментами: він намагається укласти нову угоду з МВФ, а також планує зустріч з президентом РФ і лідерами Франції та Німеччини 9 грудня в Парижі.

«Протягом багатьох років політикою Сполучених Штатів було рішуче підтримувати Україну в такі моменти - не тільки задля підтримки демократії, що бореться, але і задля просування стратегічних інтересів США, таких як стримування російської агресії в Європі. Однак хаос, який президент Трамп вніс у відносини між США і Україною, фактично створив дипломатичний вакуум. Практично кожен високопоставлений чиновник, який працював над відносинами в останні два роки, подав у відставку або давав свідчення в ході розслідування про імпічмент і був розкритикований президентом», - йдеться у статті видання.

Редактори зазначили, що Дональд Трамп продовжує повторювати неправдиві звинувачення щодо ролі України на виборах 2016 року в США - навіть після того, як йому повідомили, що за цими чутками стоять російські спецслужби.

«Все це значно послаблює позицію пана Зеленського, особливо на тлі того, що він планує зустріч з паном Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Останні двоє, ймовірно, будуть тиснути на українців, аби вони пішли на поступки російському правителю – адже така угода дозволить їм відновити європейські відносини з Росією», - йдеться у статті.

Редактори Washington Post закликали членів Конгресу чинити тиск на Трампа і держсекретаря Помпео, аби ті оживили підтримку України, а Державний департамент - призначити нового високопоставленого чиновника, який би представляв Сполучені Штати на мирних переговорах.

«Вкрай важливо, щоб Сполучені Штати продемонстрували свою прихильність незалежності України. В іншому випадку збиток, завданий містером Трампом, лише посилиться», - резюмували у виданні.

Нагадаємо, раніше Білий дім вирішив відмовиться від підписки на The Washington Post та New York Times. Ці видання часто критикує президент США Дональд Трамп.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY