detector.media
30.11.2019 17:50
Бородянський: Багато норм із закону про дезінформацію будуть діяти до кінця окупації частини України
Бородянський: Багато норм із закону про дезінформацію будуть діяти до кінця окупації частини України
Україна повинна захищатися від дезінформації в такий спосіб, щоб неможливо було спотворювати громадську думку, вважає міністр.

Про це міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський розповів в інтерв'ю DT.UA.

За словами міністра, його часто запитують про те, чому в нашій країні роблять щось, чого немає в Європі.

«Але ж у Європі немає війни, а у нас вона є. Багато норм із тих, які ми будемо обговорювати в законопроекті про дезінформацію, будуть діяти доти, поки частина України буде тимчасово окупована», - зазначив Володимир Бородянський.

Він додав, що саме через війну зарах потрібно дати точне визначення, що таке «дезінформація».

«Це поняття необхідно наповнити докладним змістом, а також критеріями, щоб цим неможливо було зловживати. Ми перебуваємо в стані гібридної війни. На нас напали, ми повинні захищатися від дезінформації в такий спосіб, щоб неможливо було спотворювати громадську думку», - розповів міністр.

Нагадаємо, 6 листопада Володимир Бородянський сказав, що потрібно на законодавчому рівні захищати інформаційне поле від маніпуляцій, а журналістів – від тиску. За його словами, має бути посилена відповідальність для журналістів за розповсюдження маніпулятивної та неправдивої інформації. Це буде зроблено шляхом введення в законодавство поняття та критеріїв маніпулювання суспільною думкою. Він додав, що за замовлення та здійснення такого маніпулювання має бути введена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. 

13 листопада голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко та заступник голови Микита Потураєв публічно презентували концепцію майбутнього закону про медіа, над яким наразі працюють члени комітету. У новому законі має з’явитися розділ про гарантії та захист прав журналістів. 

15 листопада Володимир Бородянський і перший заступник міністра Анатолій Максимчук провели публічну дискусію «Свобода слова, захист журналістів та інформаційного простору України від дезінформації (маніпуляції і фейків)». Запрошеним медійникам представили концепцію захисту інформаційного простору від дезінформації, розроблену міністерством. За словами Володимира Бородянського, скоріше за все, питання захисту інформаційного простору будуть винесені в окремий законопроєкт, з приблизною назвою «Про боротьбу з дезінформацією».
Детальніше про ініцативи міністерства читайте тут
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY